tegneserier:

Zelda endelig i eget album!

Tenk om all feminisme var like morsom...

Publisert Oppdatert

Med den rabiate, følelsesstyrte feministen Zelda har svenske Lina Neidestam (29) skapt en antihelt det er vanskelig å få nok av.

Derfor er det en glede å kunne presentere «Sex og mingleliv», det første Zelda-albumet på norsk, stappfullt av Zelda-striper og med en 12-siders nytegnet spesialhistorie om festivallivets mer frivole sider, som topper det hele.

Karakteren Zelda startet tilværelsen for seks år siden i den svenske gratisavisa Metro, og ble kort tid etter tatt inn i det svenske Nemi-bladet. Men det var først i fjor, da Zelda ble hentet inn på stripeplass i Dagbladet at Lina Neidestam fikk anledning til å lage serien på daglig basis og satse 100% på Zelda.

Siden den gang har det gått fort framover, og i dag publiseres serien i en rekke aviser og blader i Sverige og Norge. Men serien har også skapt kontroverser, som da den i vår brått ble kasta ut av avisa Nordlys, fordi de mente den var upassende for deres yngste lesere. Debatten ble en av hovedsakene til NRK Kulturnytt.

Zelda er inspirert av det beste av norsk tegneseriekunst, kan tegner Lina Neidestam fortelle:

«Da jeg fant på Zelda tidlig i tjueåra, ble hun et oppkok av alt jeg har tygget i meg gjennom årene. Kåt som Pytons Pervo-Kris, labil som mine gamle dagbøker og med en dæsj Donald Duck (ofte bukseløs, impulsstyrt og med kort lunte).»

Frode Øverli har sansen:
«Zelda er på kort tid blitt en favoritt. Serien er genuint morsom og utrolig snasent tegnet! Det er alt jeg forlanger!»

Har du lyst til å møte Lina og få signert ditt eksemplar av albumet? Det kan la seg gjøre.

Torsdag 12. september kl 16:00 befinner hun seg på Tronsmo bokhandel, med tusjen klar til å signere både bøker og annet som blir lagt foran henne.

Innen rimelighetens grenser!

 

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen