Ytringsplikt

På landskamp har man ikke ytringsfrihet, man har ytringsplikt.

Publisert Oppdatert

I kveld skal Norge ut i kamp mot Island. Vi må gjøre det bedre enn mot Danmark, på alle måter.

Kampen mot Danmark i vår var ikke særlig bra, vi ble ganske utspilte. Men den kampen vi virkelig tapte var ikke på midtbanen, den var på tribunen. Gjennom store deler av kampen overdøvet nemlig 5000 dansker 20 000 nordmenn. Det var flaut, det var pinlig og det bør ikke gjentas i kveld.


Problemet
med landslaget er at i de mest interessante kampene benytter folk, som vanligvis ikke liker fotball, seg av sponsorbillettene sine. Dermed blir tusenvis av plasser, som hadde blitt kjøpt på sekundet av fotballidioter, opptatt av mennesker som ikke er på Ullevaal for å støtte laget, men for å se Norge vinne. Sånn fungerer ikke fotball! Publikum på landskamp representerer nemlig landet sitt i like stor grad som spillerne.


De som er på stadion i kveld
er nemlig vårt ansikt utad. Uansett hvordan man har fått tak i billettene sine forplikter det å stille opp på Ullevaal. Dette er ikke tid eller sted for å være kravstore publikummere som krever valuta for pengene. Kampen er altfor viktig til det! Man går med andre ord ikke på kveldens kamp for å bli underholdt, men for å underholde. Man går ikke for å se spillerne vinne, men for å heie frem en seier. Hvis ikke det er bra nok, får man heller bytte billettene sine mot billetter til klassisk langrennssprint i Drammen til vinteren. Der kan man garantere seier.


Når det er sagt:
Alle er velkomne på landskamp. Du trenger ikke kunne reglene, navnet på spillerne eller skjønne hvilket lag de tre svartkledde spiller på. Det eneste som ikke er tillatt er stillhet. Om du ikke aner noe om fotball får du rope et eller annet du skjønner deg på: Brøl ut din mors oppskrift på rømmevafler, den korrekte maskevidden i en trålnot, din eks-ektefelles forretningshemmeligheter, eller hva som ellers faller deg inn. Alt er lov, du kan si nesten hva som helst, så lenge du skriker det ut!

Landslaget er nemlig ikke begrenset til 23 mann i troppen og en trener.

Landslaget består av alle som heier på det!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning