Øresus:

Wolfmother - New Crown

Når ulvemor har spilt sine elleve, små spor...

Publisert Oppdatert

Det er snart ti år siden singelen 'Woman' fra debutplaten deres herjet radiokanalene, på grensen til å kunne kalles både pest og en plage. Siden har vi ikke hørt et knyst fra det australske bandet, før vi nå plukket opp det ferske 'New Crown'...

Wolfmother har en ganske generisk lyd som lett kan forveksles med minst et tosifret antall andre band, men de hadde det lille ekstra drivet som gjorde at de knuffet seg helt fram til scenen i 2005. De små forandringene de har gjort siden den gang, har dessverre ikke hjulpet dem særlig mye på denne platen. Om noe, har det heller myglet musikken deres litt.

Mange definerer bandet som stoner rock, men det er mer på sin plass å kalle dem en blanding av gammel blues rock á la Blue Cheer og moderne indie rock. Det er vanskelig å bite seg fast i riffene, som er omtrent like kreative som en rosabloggerselfie, og man føler at man allerede kan låtene før første gjennomspilling er ferdig.

Dette er langt fra det verste vi har anmeldt, men det er bare så trygg og kjedelig rock at ørene har blitt immune mot det. Flere av sporene er riktignok bygget på kule riff og fuzzy solospill, produksjonen gir deg skikkelig vintage følelse, og medlemmene er ingen amatører på sine respektive instrumenter, men det ligner for mye på det vi allerede har i platesamlingen. I stedet for å stille seg ved siden av band som Graveyard, Witchcraft, og The Sword, havner de heller i kjølvannet og plukker opp restene, som de pusler sammen til sine egne, halvhjertede hyllester til sjangeren.

'New Crown' oser virkelig av tidlig 70-tall, og bandet virker ofte på nippet til å dra ut i herlige, psykedeliske landskaper. Vi satt på stolkanten og bare ventet på at de endelig skulle slippe seg løs, men det skjedde aldri. Wolfmother er altfor behersket til å bli noe bedre enn middelmådig, dessverre. Dette er helt adekvat bakgrunnsmusikk, og tilhengere vil nok få stagget sulten, men det er ikke noe som er verdt å bruke verken tid eller penger på.

5 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen