Kult eller kalkun #5

Oppfølgerne vi IKKE trengte!

Publisert Oppdatert

Etter å ha saumfart samlingen vår, kom vi over noen glemte favoritter vi ikke har sett på lang, lang tid. Så la vi dem til side, og fisket fram noen av de mindre kjente oppfølgerne deres!

Som nevnt, har vi gode minner fra originalene, men vi har en snikende følelse av at vi ikke kommer til å ha samme glede av de følgende filmene. Det er selvfølgelig ikke sagt at alle oppfølgere er dømt til å suge mintpastiller. Bare se på Gremlins, Terminator, eller National Lampoons sine 'Vacation'-filmer, for å nevne noen. Men, når du har fortalt historien om et sexy romvesen som spiser folk, så trenger du liksom ikke tre oppfølgere...

Som vi har bevist med denne serien, har vi ikke vett nok til å legge fra oss disse filmene, og kaster oss dumdristig ut i søken etter gull! Så, la oss kutte småpratet og ta fatt på kveldens utvalgte filmer!

Teen Wolf Too (1987)

Plottet: Fetteren til hovedpersonen fra forrige film er visstnok også en varulv, derav tittelen.  Han er også på skolens sportslag, denne gangen boksing i stedet for basketball. Folk syns fremdeles det er helt naturlig at folk plutselig forvandles til ville dyr, så i stedet for å tilkalle Van Helsing, bare jubler publikum og bryter ut i High School Musical gauling. Også denne gangen går populariteten til hodet på ham, før han lærer en lekse og blir sammen med den halvpene damen som alle visste han kom til å ende opp med...

Vurdering: Dette er en eksakt gjenfortelling av den første filmen, steg for steg. Forskjellen er bare at den er verre på alle tenkelige punkter. Den første filmen hadde ingen behov for en oppfølger, men de kunne da i det minste prøvd å gjøre noe annerledes når de først tok oppgaven?! Dette er ikke den aller verste filmen vi har sett, men er i hvert fall blant de mest unødvendige!

Dom: Kalkun

Species: The Awakening (2007)

Plottet: Miranda har en lei tendens til å besvime og våkne opp naken. Med masse døde folk rundt seg. Det syns hun er litt rart, men heldigvis har kjære onkel Tom en forklaring på mysteriet. Sammen med en annen vitenskapsmann, laget han nemlig Miranda på et laboratorium med litt egg, sukker og utenomjordisk DNA. Det virket sikkert som en god idé den gang, men når Miranda jevnlig forvandles til et romvesen og drar på myrdetokt, så angrer han litt. Problemet løser han ved å kjøre henne til Mexico...? Deretter mister vi tråden fullstendig.

Vurdering: Jeg vet ikke om vi har gått glipp av noen viktige detaljer fra de to foregående filmene (dette er fjerde i rekken), men denne historien er nesten like tullete som en refusert Monty Python sketsj og minst like hullete som en riksvei! Skuespillerne gjør en helt adekvat jobb, men manuset ble nok mest sannsynlig puslet sammen av gamle Rimi-romaner og estiske bruksanvisninger for støvsugere. Selv ikke flyvende nonnedemoner kan redde dette vraket!

Dom: Kalkun

Son of the Mask (2005)

Plottet: Tegneren Tim kommer tilfeldigvis over masken til Loke, som ifølge filmen tydeligvis er den fjollete tøyseguden av lær og hårgele. Han tar den på seg og forvandles til en grønnmalt Playmo-mann. Så boller han damen sin, og de får en unge med gummitryne som danser og spyr, og så tar bikkjen på seg masken og så bla bla BLAAAHERREGUUUD!!!

Vurdering: Manituuu, for en pinlig affære! Ikke bare burde manusforfatterne bli pisket med slimåler og hengt etter brystvortene, men på toppen av det hele finner vi tidenes mest umorsomme moromann i hovedrollen! Jamie Kennedy er tørrere enn en Mariekjeks på Serengeti, og vi hadde knukket sammen i krampelatter av Schindler's Liste før denne smørjen hadde nappet i smilebåndet! Nå får dere unnskylde oss mens vi går og smelter øynene og skrubber hjernen med Plumbo!

Dom: Kalkun (marinert i kloakk!)

Niks, nope, njet! Vi vet ikke hva som gjorde oss mest kvalme; de stakkarene som ble tvangsbollet av slimete romvesener, eller hele jævla Son of the Mask! Dere får diskutere i kommentarfeltet, mens vi tilbakestiller hjernen med hvalsang og aromaterapi...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen