Kult eller kalkun #3

Sjekk titlene, da! Denne uken MÅ vi ha funnet El Dorado!

Publisert Oppdatert

Man skulle tro at slapstick-spioner, hevngjerrige misfostere og skrikende roboter utgjør drømmekvelden! Så feil kan man ta...

Denne gangen var vi vært litt mer taktiske når vi valgte ut filmer til ukens popcorn-maraton. De måtte ha kule titler, og minst like bakendesparkende omslag. Annet enn det, visste vi fint lite om dem, sånn for å beholde litt spenning og mystikk i hverdagen. Litt som å lukke øynene når du velger tepose. Vi lever på stupet!

Stikkordene for denne runden av Kult eller Kalkun, er hevn, action, superhelter, og the mother truckin' RoboCop himself; Peter Weller! Kan det bli bedre?! La oss finne ut!

Condorman (1981)

Plottet: Tegneren Woody Wilkins blir involvert i en dokument-transaksjon mellom Russland og USA, hvor han utgir seg for å være agent uten kodenavnet "Condorman". Dette syns tydeligvis FBI er helt akseptabelt, siden de fortsetter å bruke ham. I tillegg utstyrer de ham med svindyre og latterlig kjøretøy, våpen og dingser basert på tegneseriene hans. Logisk! På sitt neste oppdrag, skal han hjelpe en russisk spionbabe (som selvsagt forelskes i hverandre) å rømme til USA. Moralen er at Russland suger, og at USA er det beste som noensinne har skjedd universet.

Vurdering: Løgn og bedrag! Filmen heter "Condorman", og coveret viser en mann i gul spandex-drakt med fjær og vinger. Man skulle tro det handlet om en superhelt, men nehei! Wilkins er mer en klumsete slapstick-versjon av James Bond. Mesteparten av filmen er en ganske pinlig affære, men her og der blir vi overrasket av noen ganske kule båt- og biljakter. Skulle gjerne likt å se at de sparte dem til en annen film, for dette var noe ræl uten sidestykke!

Dom: KALKUN

Screamers (1995)

Plottet: Året er 2078, og mennesket har jaggu klart å dra med seg krig og elendighet ut i universet. På planeten Sirius 6B kjemper Alliansens soldater mot en rivaliserende gruppe for å beskytte gruvedriften på planeten. Alliansen har i den anledning utviklet noen små robotjævler kalt "screamers", som bokstavlig talt gjør hakkemat av fienden. Ting begynner så smått å gå til helvete når maskinene begynner å tenke selv, og går berserk på alt som rører seg. De har i tillegg utviklet evnen til å etterligne mennesker, noe som gjør at de få gjenlevende må holde et godt øye med hverandre mens de prøver å komme seg vekk fra planeten.

Vurdering: Peter Weller er en fryktelig undervurdert actionhelt! Kanskje fordi han ikke er av typen belgisk blå...? Hvem vet? Han har i hvert fall plenty baller i sekken, og nok hår på brøstet til å gå seg vill i! Dystre fremtidsvisjoner om at jorden og menneskeheten har gått til helvete er for all del ikke et nytt konsept, men historien holder mål og er over gjennomsnittlig godt utført. Nevnte vi at Peter Weller er tøffere enn en V-gitarspillende T-Rex med solbriller på?

Dom: KULT

Darkman III - Die Darkman Die (1996)

Plottet: Etter ulykken som gjorde Dr. Peyton Westlake til den deformerte og supersterke Darkman, har han jobbet for å gro tilbake ansiktet sitt, men det holder kun i 99 minutter før det går i oppløsning. Desperat for å fortsette forskningen sin, stjeler han penger fra mafiasjefen Rooker, noe skurken selvsagt ikke tar særlig lett på. Mafiaen klarer å stjele en prøve av adrenalinet til Westlake, og fremstiller et dop som gjør folk til rabiate supermenn. Darkman må knerte sin vei til Rooker, og stoppe ham fra å slippe dopet løs på verden.

Vurdering: Vi savner virkelig Liam Neeson, som spilte den originale Darkman. Han var en psykotisk badass, og filmen var morsom og til tider nesten litt tegneserieaktig. Denne oppfølgeren har dessverre ikke like mye sjarm. Den er en actionløs actionfilm, og selv om både Arnold Vosloo og Jeff Fahey gjør en ålreit jobb (som helt og skurk, respektivt), verken liker eller misliker vi dem. De er rett og slett kjedelige, noe som er litt dumt, siden karakterene og historien egentlig hadde ganske bra potensiale.

Dom: KALKUN

Peter Weller klarte absolutt å leve opp til forventningene, om ikke han til og med overgikk dem! De andre filmene var bare sørgelige. Istedet for en badass superhelt med vinger og kondorhode, ble vi servert en trist krølltopp med like mye sjarm som et kneippbrød. Og Darkman var blitt en puslete softing! Vi får ta Screamers som en seier, og krysse fingrene for at vi gjør bedre valg neste gang...Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen