Kult eller kalkun #2

Selvpiningen fortsetter!

Publisert Oppdatert

Det er filmkveld igjen, og vi har med bind for øynene plukket ut tre nye filmer å besudle sansene med. Denne gangen forventer vi action, action, ACTION!

Vi vet at filmene vi har plukket ut har potensialet til å suge en struts gjennom en betongvegg, men det betyr ikke at de ikke kan ha en viss underholdningsverdi. Av det vi kan lese og se oss fram til på filmomslagene, virker det som om vi faktisk har en god kveld i vente. Men, vi føler likevel at vi trenger en bayer eller to ved siden av skålen med popcorn for å virkelig senke skuldrene...

Da er det bare til å slukke lyset, finne seg til rette i sofagropen sin og rulle film! Vi starter maratonet med en kjent og kjær karakter fra tegneserie-universet:

The Punisher (1989)Plottet:
Politimannen Frank Castle forsvant for fem år siden, etter at familien hans ble drept av mafiaen. Nå lever han i kloakken, og kommer kun til overflaten for å slå ned på det kriminelle miljøet med jernhånd (og ganske mange kuler). Han har betraktelig tynnet ut samtlige mafiafamilier, da det plutselig dukker opp en ny utfordrer; yakuzaen! Nå blir han tvunget til å samarbeide med den eneste gjenlevende mafiabossen (som tilfeldigvis er samme fyr som stod for bilbomben som knertet Castles familie...) for å fjerne japanerne,

Vurdering: Dolph Lundgren i en actionfilm basert på en voksentegneserie? Hot damn! Sånt liker vi! Filmen lider dessverre av et ganske lavt budsjett, noe man merker på blant annet vekslende bildekvalitet, og fullstendig kaotisk klipping. For ikke å snakke om folka i birollene! Overraskende nok, er de viktigste rollene besatt av noenlunde dyktige skuespillere, noe som veier godt opp for all skiten. I tillegg serveres vi et stødig kuleregn og plenty av knuckle sandwiches hele filmen gjennom, og det er akkurat det vi liker ved slike filmer!

Dom: KULT


Treasure Guards (2011)

Plottet: Arkeologen Victoria Carter kommer over et eldgammelt pergament under en ekspedisjon i Jordan, og etter litt kreativ gåteløsing med sin kjære far (som hun hater, bare sånn for å dekke dramasjangeren), kommer de fram til at det forteller om en hellig artefakt. Carter allierer seg med kirken i jakten på dingsen (som skal ha tilhørt gud, himself), og farter avgårde sammen med en slags moderne tempelridder og den svimete broren hans. Noen blir kidnappet, noen blir forrådt, alle lærer en viktig lekse og bla bla bla...

Vurdering: Dette er en fryktelig kjedelig kopi av Indiana Jones! Gåtene som må løses er enten så dustete kompliserte at det ikke gir noen som helst mening, eller så er de så åpenbare at man virkelig begynner å tvile på intelligensen til folka i filmen. Dette skal nok egentlig være en actionfilm, men virker mer som en National Geographic dokumentar med svært lavt budsjett. De har med andre ord feilet på alle punkter å gjenskape Indiana Jones' spenning og magi. Og ikke prøv å nekte på at det var det dere prøvde på!

Dom: KALKUN

The Shadow (1994)

Plottet: En brutal krigsherre får sjansen til å snu om på livet og bøte for sine synder (Hva en amerikaner gjør som krigsherre i Mongolia på 1930-tallet, får vi aldri svar på...). Han får evnen til å bokstavlig talt gå i ett med skyggene, og vender tilbake til USA som en mystisk vigilante som gjør livet surt for de kriminelle. Diltende etter ham, kommer Genghis Khans etterkommer, Shiwan Khan. Som den superskurken han er, planlegger han å fullføre sin forfars verdensdominans. Med løsskjegg, telepati og en atombombe...

Vurdering: Historien er akkurat like tøysete som den høres ut, men filmen strever hele veien gjennom med å opprettholde en noenlunde alvorlig tone. "Helten", som blant annet melder sin ankomst med manisk latter i tre-fire minutter, er omtrent like super som den blå siden av et viskelær, og blir kun forbigått på dusteskalaen av Khan, med sitt skeive, påklistrede skjegg. Historien henger ikke på greip, og man føler aldri at verken skurken eller helten utgjør noen fare for hverandre eller menneskeheten, til tross for de fantastiske evnene deres.

Dom: KALKUN

Jaja, vi skjøt i det minste én gullfugl også denne gangen. Vi begynner allerede å se en trend her, og kan ikke legge skjul på at vi er suckers for teite actionfilmer. For all del, de to andre filmene var også teite, men på helt feil måte.

Hvis dere har noen tips om hvilke møkkafilmer dere syns vi bør utsette oss selv for, så fyr løs i kommentarfeltet!

God filmkveld!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen