Brann i munn!

Kruttsterke chili er morsomt. Når andre spiser de.

Publisert Oppdatert

For noen år siden var tre år gammel, blass pepper det sterkeste man fant på norske middagsbord. Dette har endret seg, og nå får flere og flere øynene opp for hvor deilig det kan være å skolde ganen med Satans egen frukt.

Men, dersom du ikke selv har sansen for pepperspray i fruktform, kan underholdningsverdien i chili uansett være stor. Man har jo alltids YouTube...

Ooops og auda

Det er noen år siden habanero var den sterkeste chilien i verden, etter at diverse evil genius-typer bestemte seg for å dyrke fram nye sorter, som best kan beskrives som tortur i form av en frukt.

Heten i chili måles etter noen som heter Scoville-skalaen, der habanero når maks 350 000 enheter. Til sammenligning vil ikke de sterkeste jalapenoene komme høyere opp enn fislete 8500.

Habanero er altså særdeles potent chilisort, og sjokket kan bli ekstra stort når man ikke vet hva man spiser. Se bare på dama i denne videoen!

Makan til reaksjon har vi ikke sett siden onkel Vigleik kom tørst inn fra slåttonna, og tok feil av heimerten og vannflaska.

</p> <p> <strong>Slem spøk</strong> </p> <p>Over til et par som drar det hele enda lengre. Selv om det stadig dukker opp nye og sterkere chilisorter, finnes det skrotinger som aldri kan få det sterkt nok. Derfor er det en rekke merker som produserer chiliekstrakter, som kan bli uhyrlig sterke, vi snakker godt over millionen enheter på Scoville-skalaen. Enkelte hevder å bikke to millioner. Galskap!</p> <p>Kombiner dette med et par som tydeligvis har en langvarig krig av narrestreker gående, og resultatet blir stygt.</p> <p>Vi skjønner rett og slett ikke hvordan det er mulig å overleve noe sånt. Og da mener vi ikke dama som spiser den kruttsterke sushien, men kjæresten som lurer henne.</p> <p> <iframe height="350" src="//www.youtube.com/embed/XsqW6byqotE" width="425"/> </p> <p> <strong>Som å lære å sikle på ny</strong> </p> <p>Denne dama er særdeles velfungerende til å ha en metallplate i panna, men det varer ikke lenge. Etter to minutter med tøff i trynet-tomprat går det raskt nedover, og da mener vi helt til bånns!</p> <p>Denne videoen er beviset på at kruttsterk chili ikke bare gjør vondt, det kan også være særdeles uestetisk. Se bare den sjarmerende siklinga! Men, måtte hun virkelig velge irrgrønn pistasjis? Og kunne hun ikke tatt imot tilbudet om en skje?</p> <p>Det eneste som er rarere enn at folk utsetter seg for sånt, er at det er så underholdende å se en nesten 14 minutter lang video med sikling, grising med iskrem og en replikkutveksling som stort sett går ut på ”AU. AU. AU.” Selv om det strengt tatt også oppsummerer de fleste kassasuksessene til Adam Sandler.</p> <p> <iframe height="350" src="//www.youtube.com/embed/uJkoCCXrny4" width="425"/> </p> <p> <strong>Piri piri Pondus</strong> </p> <p>Vi har slengt rundt oss med nedlatende kommentarer om disse stakkars chiliofrene, men sannheten er at pondus.no-redaksjonen for lengst har kastet seg på bølgen.</p> <p>Helt tilbake i 2010 hadde RedakTom og Madmag en chilikonkurranse som ikke endte spesielt godt for noen av dem. Du kan lese hele saken, og ikke minst se video av elendigheten, <a href="/artikler/junior-vs-senior-habanero/">her</a>.</p> <p>Og hvis du aldri blir lei av folk som påfører seg selv lattervekkende elendighet:</p> <h1> <a href="http://www.univers.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/egmont-univers-Site/no_NO/-/NOK/AffiliatePrefix-QuickStart?CampaignID=PONDUSNO&amp;ProductSKU=A-PON" style="color: #0000ff; background-color: transparent;">Abonnér på Pondus, da vel!</a> <a href="http://www.univers.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/egmont-univers-Site/no_NO/-/NOK/AffiliatePrefix-QuickStart?CampaignID=PONDUSNO&amp;ProductSKU=A-PON"> <br/> </a> </h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning