For de som ikke synes arbeidslivet er et godt liv...

Vi unngår arbeidslivet: Telefonspådommer

Publisert Oppdatert

Det er sol over det meste av landet, og mange kunne sikkert tenkt seg å være et helt annet sted enn jobb. Derfor kommer her et nytt tips til karriere som ikke har noe med jobb å gjøre.

Vi har tidligere undersøkt mulighetene for å bli englekommunikatorer og TV-evangelister. I dag skal vil bruke telefonen, men fortsatt holde oss på den fjerne siden av virkeligheten, når vi tar jobb som telefonspådame.

Kvalifikasjoner
Det finnes noen som tilbyr "utdannelse" innen dette, men dette er det selvsagt bare å hoppe over for den glade narsissist. Det er nemlig bare to egenskaper man trenger: Du må kunne lytte, og du må være god til å si det folk vil høre.

Kan man tjene noe?
Selvsagt! På en tilfeldig telefonspådamenettside oppgir de at det koster cirka 156 kroner for en seks minutters samtale. Jobber du litt over seks timer, kan du dermed dra inn 10 000 dagen. Men det finnes vel INGEN som er dumme nok til betale 150 kroner for seks minutters svada? Jo, det gjør det! Faktisk finnes det eksempler på mennesker som har klart å bruke sekssifrete beløp, av våre skattepenger, på slike tjenester i løpet av kort tid. Eller som Albert Einstein sa det: Bare to ting er uendelige, Universet og menneskelig dumskap...

Litt drahjelp
Legg ut annonse i Dagbladet hvor du sier følgende: Jeg er en gutt/jente på (du kan gjerne lyve om alder, men husk at definisjonen på "gutt/jente" i en Dagbladet- annonse er 45 år og oppover). Jeg har alltid hatt uforklarlige evner, og har lang erfaring fra livet. (Dette er for en gangs skyld ikke løgn. Undertegnede har for eksempel en uforklarlig evne til å få øl til å forsvinne, og har et kvart århundres erfaring fra livet.) For kun 27 kroner minuttet kan du få livsråd, veiledning og mange trivelige komplimenter. Ikke bruk trygdepengene på materialistiske ting som utepils, grilldress, eller dansebandkasetter. Innvester i deg selv, og bruk pengene på å glo ned i din egen navle!

Samtaleteknikk
Folk som ringer slike telefoner vil at noen skal si det de vil høre, og de er stort sett også såpass desperate at de forteller deg hva du skal si. Likevel kan det være greit å ha en slags mal å forholde seg til, og man kan starte med å si omtrent dette: "Jeg merker at du er åpen og kreativ, og for folk som er klare for noe nytt spår jeg i gårsdagens kebabrester. Jeg ser at du er en varm person, med omsorg og omtanke for andre. Men du føler deg likevel litt forvirret i møte med en verden som kan oppleves som kald og ubarmhjertig, og derfor har du ringt hit i dag. Du søker svar."
Innen du er ferdig med å remse av deg dette, er folk allerede såpass godt i gang med å legge ut om problemene sine, at resten går av seg selv.

Fallgruver
Aldri, aldri, aldri si noe negativ. Om det ringer et menneske som har flere barnevernssaker enn hår på tærne, har fora naboens bikkje med stryknin, er skilt 8 ganger fra 9 forskjellige menn, og har et rulleblad på størrelse med en roman, er dette fortsatt et varmt, inkluderende og kreativt menneske.

Å være trivelig på kommando mot slike kan selvsagt være en utfordring. Men belønningen er at man kan tjene fett, og tilbringe arbeidsdagen på stranda, under dyna, i lenestolen eller på puben.

Lykke til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning