Vill gjetting:

Vi beklager: Tabelltips 2011

Publisert Oppdatert

Det nærmer seg seriestart og våren er bare et par måneder unna. Det er dermed tid for å komme med riv ruskende gale tips om hvordan det går i Tippeligaen.

Det mest nøyaktige tabelltipset om norsk serie de siste årene sto orangutangen Sol for, som i 2008 tippet sluttresultatet for Dagbladet. I år skal vi toppe dette ved å la redaksjonens egen neandertaler plukke bananer opp av kurven. Her er vårt tabelltips fra øverst til nederst.

1 RBK
Vi kunne satt noen andre her, men det hadde kun vært for å vise hvor originale vi er... Jønsson trenger tid på seg, men årets serie kan Rosenborg vinne i metanolrus. De har dobbel dekning på alle plasser, økonomisk handlekraft og en generasjon egenutviklete spillere som bare blir bedre og bedre.

2 VIF
Nyervervelsen Kone har ego på størrelse med Uralfjellene. Men selv om han skulle gjenta sin bragd fra forrige gang han var i Norge, (i en rus av underprestasjon fortelle VG at han på det nærmeste er klar for Chelsea, som på sin side ikke har hørt om ham) blir det uansett en god sesong for BI-Bohemene. Vålerengen er solide, stabile, spiller underholdende fotball og har en stall som tåler mange skader.

3 TIL
Mos og Reginiussen er nye tilskudd som begge kan gå rett inn på laget. Har Tippeligaens beste spiller, Kara, som sentral midtbane. Hvis de i tillegg holder Yttergård Jensen i form og Rush skadefri kan dette bli bra. Når det er sagt er det noen spørsmålstegn her: Rushfeldt har ikke mange kamper igjen i kroppen, og hvis Kara fortsatt er i TIL etter sommeren, er det fordi han er skada eller har underprestert.

4 Molde
Jesus er tilbake i gamlelandet,denne gang som trener. Dette har ført til at klubben med slimlaget plutselig har blitt spiselig for mange. Solskjær kan tilføre en vinnermentalitet Molde alltid har manglet, og det skader jo heller ikke at han har fått flerfoldige millioner av våre skattekroner å rutte med. I år blir Molde ustabile, men ustabile lag kan fint ta 4. plass i verdens mest uforutsigbare serie.

5 Strømsgodset
SIF er et eksempel på hvor enkelt ting kan gjøres i fotball: En tropp av unge, egenutviklete spillere som får lov til å utvikle seg og spille offensivt. I år håper vi de blomstrer seg til en 5. plass.

6 Sarpsborg
Sarpsborg er et av få eksempler i Norge på sunn drift av en fotballklubb. De har lav, men stabil økonomi, samspilt tropp og lave forventninger. Kombinerer man dette med et slagkraftig spisspar, Hoås er et fyrtårn i lufta og Wiig er en goalgetter med Tippeligaerfaring, kan de fort overprestere. Et nyopprykket lag overrasker alltid, i år tror vi det blir Sarpsborg.

7 Stabæk
De Blaa har Veigar Pall, som til og med har lovet å slanke seg, Miks under ny kontrakt og i tillegg har de funnet en ny spiss, Gilles Ondo, som absolutt ingen har hørt om. Stabæk er kongene på godbillige overganger og kommer til å bite godt fra seg i år, bare de ikke går konkurs.

8 Viking
Tippa høyt oppe av blant annet Aftenposten etter at de slo Rosenborg i treningskamp. Nykommere i år er blant andre hjemvendte Johan Lædre Bjørdal, som i løpet av fire sesonger i Bodø/Glimt var skadefri i 18 timer. Nå er han tilbake hos den eneste klubben i Norge som klarer å få lyskestrekk til å bli smittsomt, men norgesmesterne i skader har et såpass bra andrelag at de ender midt på tabellen.

Lurer du på hvem som rykker ned? Gå til side 2!

Her er våre tips for hvordan nedre halvdel av tabellen vil se ut.

9 Brann
Vanligvis tror alle i Bergen at laget deres skal vinne serien, så ender laget på 10. plass. Denne gangen tror alle de skal rykke ned, da blir det minst 9. plass. Det påstås at de har mistet stjerner og at stammen i laget er borte, men ærlig talt: En middelmådig Tippeligaklubb har ikke stjerner, bare primadonnaer, og i tillegg var mange av dem på hell. Nå kommer det friskt blod inn med minimalt med press på seg. Dette kan bli bra, eller i hvert fall ikke så verst.

10 Fredrikstad
Hadde Adeccoligaens desidert høyeste toppnivå i fjor, men var også ustabile og tapte unødige poeng. På sitt beste kan FFK slå alle lag i Norge, men har primadonnafaktor langt over det som kan forsvares for en nyopprykka klubb. Vi spår ustabile prestasjoner og en plassering litt under midten.


11 Lillestrøm

Ung tropp med mange halvspennende spillere som verken rykker opp eller ned. Geriatrikeren Kippe styrer midtforsvaret med naturlig autoritet, men mannen har ikke vunnet en løpsduell siden han utrydda brunsneglene i hagen sin før 09-sesongen. I tillegg har LSK allerede problemer med spillere som klager offentlig og vil til større klubber.


12 Aalesund

Mista keeperen og spissen i løpet av vinteren. I tillegg har Rekdal slutta med snus og vurderer å kutte ned på pærebrusen. Vi spår mange koleriske anfall mot både eget styre og egne spillere, samt et og annet uheldig antrekk på trenerbenken , i en sesong som kan bli vanskelig.


13 Start

Usikkerhet med trener som sitter på oppsigelse og klager til media. Har i tillegg mista stopperkjempen Goodson og måtte si farvel til en av norsk fotballs virkelige legender. (Vi kondolerer!) Lukter tung sesong for Start.


14 Odd

Rykker ikke ned, utelukkende fordi de to lagene under dem er enda dårligere. Mista Bentley og Kovacs, og det er dermed bare stortalentet Børven igjen fra i fjor som kan spytte mål. Johnsen er vendt hjem fra Japan, men på sitt beste klarte han knapt nok 60-meteren på under minuttet og nå er han en eldre herre.


15 Sogndal

Bakke er tilbake, men han er både gammel og ikke helt ukjent med 18 måneders skadeavbrekk. Sogndal har også et av ligaens største talenter i Even Hovland, men ellers ser stallen mer tynnsliten ut enn en Top Model- deltaker.


16 Haugesund

Gjorde det bra i fjor med få ressurser og en gjeng saftblandere på banen. Historisk sett har overpresterende nyopprykkete lag en tendens til å slite året etter, vi tror historien gjentar seg og spår nedrykk.


Vi beklager!
Gi oss en tippekupong som utelukkende består av 4. divisjon kvinner, Serie C og Bandy for blinde og vi skal fortsatt greie en bedre treffprosent enn dette tabelltipset. Vi VET det er horribelt, håpløst, dårlig og at vi har oversett nettopp din klubbs fantastiske nyinnkjøpte Dette er det helt greit å kjefte opp om i kommentarfeltet, men er du ekstra tøff i kjeften forventer vi at du legger ved ditt eget tips.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen