krøll på fingra:

Verdens beste gitarist?

Teknikk mot feeling. Debatten tar aldri slutt. Her er ett innlegg fra teknikksiden.

Publisert Oppdatert

Yngwie Malmsteen, Paul Gilbert, Steve Vai, ta dere ei bolle! Her kommer gitaristen som feier dere av banen og etterlater dere med snørr og tårer i barten. Sjekk verdens raskeste gitarist her!

Vi her på pondus.no er hellig overbeviste om at 3. verdenskrig ikke kommer til å bli utløst av noe så trivielt som politikk eller religion eller noe sånt. Niks. Det kommer til å handle om gitarister, og om den evige krangelen fart mot feeling.

For hva er best? Noen mener at gitarhelter som nevnte Malmsteen og co bare driver sjelløs onani av gitarhalsen. Andre mener at feeling ikke er annet enn ræva gitarister som forsøker å skjule mangelen på teknikk med å skjære følsomme grimaser.

Så har du personer som Dr Hot Licks. Dr. Hot Licks er kjent som John Taylor når han legger fra seg plekter og stetoskop. John Taylor, som ser mer ut som om han liker på programmere i Pascal, enn en gitarhelt som liker å spille gitar så fjordene blåner og ørevoksen smelter. Han har satt seg fore å spille den leddgiktfremkallende "Humlens Flukt" raskere enn noen andre på gitar.

Og det har han klart.

I følge nettstedet The Universal Record Database, som vi har skrevet om tidligere, har denne fyren dedikert store deler av sitt voksne liv på å sitte med gardinene trukket for og lire skalaer i hysterisk tempo. Nå er han innehaver av verdensrekorden. Han har nemlig klart å spille den i et tempo på 420 slag i minuttet. Damn, son!


I denne videoen begynner han på søvndyssende 170 slag i minuttet, før han jobber seg opp mot rekorden på lett hektiske 420 slag i minuttet (rundt 8 minutter ut i videoen, dersom du ikke vil ha med hele progresjonen). Og når vi regner på det, så finner vi at han faktisk slår an plekteret 28 ganger i sekundet! (For de som er interessert, kan jeg sette opp regnestykket i kommentarfeltet).

Det er ikke spesielt vakkert, men det er kjapt!

Så kan man spørre seg: Hva er det godt for å ha så kjapp høyrehånd?

Tja... Med en såpass sær hobby er det nærliggende å tro at fyren er singel. If you know what I mean ;)

Finnes det noen andre som er i nærheten av denne hastigheten? Trå gassen i bånn i kommentarfeltet!

Og ta gjerne vår lille poll, slik at vi får avgjort dette en gang for alle!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning