øresus

Uriah Heep - Outsider

Gamle travere klare med sitt 24. studioalbum!

Publisert Oppdatert

På begynnelsen av 70-tallet var Uriah Heep noe av det tyngste som noensinne hadde rystet verden, og perlene kom som proverbiale... øh, perler på en snor.

Som med de fleste andre tungvekterne på den tiden, gikk de på trynet inn i 80-tallet med noen mindre verdige forsøk på å holde seg relevante. Når heavy metal og de mørkere undersjangerne kom på banen, svømte de fortumlet mellom liksminke og stiliserte hårballer som fikk Tsjernobyl til å virke som en fruktbar blomstereng, og druknet et sted midt i mellom.

Men, det er lenge siden, og nå er den aldrende kvintetten tilbake med et nytt studioalbum! De har for lengst lagt fra seg desperate eksperimenter med det som er pop, og godt er det. Eller høres det kanskje fristende ut med en emo-rap-dubstep versjon av gamle slagere...?

</p> <p>Åpningssporet 'Speed of Sound' viser at bandet holder seg til det de kan. Det er mild og melodisk tungrock med langt mer energi enn det man kan forvente fra folk som sikkert husker Korea-krigen! Vi får også noen herlige gåsehudfremkallende gufs fra fortiden gjennom lag på lag med "melodiskrik" á la 'Sunrise'. De holder seg spesielt lekne og virile på spor som 'The Law' og 'Looking at You', hvor blant andre Mick Box trosser gikten og blåser ut soloer som det lukter svidd av!</p> <p>Selv om platen inneholder flere spor som i beste fall kan kalles adekvate, er det overraskende god kvalitet på hva Uriah Heep ellers har fått til på 'Outsider'. På deres forrige plate, klaget vi litt over kvaliteten på Bernie Shaws stemme, men de ordene spiser vi nå. Det virker som om bandet gir blaffen i trender, og kjører heller en stødig vei med det de kan best, uten at det blir for forutsigbart eller repetativt. Bedre form har de ikke vært i på nesten 30 år!</p> <h1>7 av 10 konger!</h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning