Late dager:

Unnasluntringens kunst

For noen er dette en kunst, for andre en livsstil. Lær av en mester.

Publisert Oppdatert

Det er ikke rart de fleste arbeidsledige ønsker seg til arbeidslivet. Der er det nemlig mye enklere å sluntre unna.

Ingenting kjennetegner en kreativ arbeidstaker, som vedkommendes evne til å komme på forklaringer på hvorfor man ikke har gjort sin del av jobben. Vi ønsker våre lesere et suksessrikt yrkesliv, og deler herved noen praktiske tips om hvordan man gjør arbeidslivet levelig for en selv, og ulevelig for sjefen sin.

På kontoret

I det daglige er det en del ting man kan gjøre som får en til å se opptatt ut, mens man i virkeligheten bare sløver.

Ha alltid mailen oppe, med en halvferdig email om fremtidige strategievalueringer. Ingen normale mennesker vil vite hva strategievalueringer er for noe, og de få som vet det bruker det også som en unnskyldning. Alle er derfor veldig glade for at du tar deg av dette, og har full forståelse for at du trenger en pause på pondus.no av og til.

I tillegg hjelper det å se stressa ut, veldig stressa: Se ut som om hvis du får en arbeidsoppgave til, vil du teste fallhastigheten til en PC-skjerm fra 9. etasje. Hvis tvil om hvordan dette gjøres, søk inspirasjon hos profesjonelle.

Utepilsmøte

Du sitter på kontoret og får tilsendt bilde av en kald øl og en varm sol fra en bekjent som har fri. Innen arbeidsdagen er over er sola på vei ned, og dessuten er du tørst nå. Da gjelder det å kamuflere utepils som noe helt annet; et møte er i så måte perfekt. De fleste misliker møter nok til at de ikke vil vite hva du var på møte om, eller med hvem.

Skulle noen likevel være dumme nok til å spørre, var du på møte om kreative møtesynergieffektiviseringsplaner, og dette var selvsagt i regi av møtesynergieffektiviseringsutvalget.

Et par tyrkershots maskerer øllukten slik at du kan komme tilbake på kontoret fem minutter før sjefen din går for dagen. Forklar sukkende at du har en lang kveld med gjennomgang av møtereferater foran deg. Vent til fem minutter etter at sjefen har gått, returner til møtet.

Bli hjemme

Så er det de dagene hvor man ikke ønsker å innfinne seg på jobben i det hele tatt, men man allerede har brukt opp egenmeldingskvoten på fjellturen i vinter. Så hva gjør man? Heldigvis finnes det et utall kreative fridager å velge mellom:

Flyttedag: I en del yrker har man faktisk krav på betalt fri for å flytte. No shit! Oppgi postboksadresse til arbeidsgiver, så finner de aldri ut hvor ofte du faktisk skifter bosted.

Sykt barn: Husk å dikte opp noen unger under intervjuet, så har du sikret deg 12 betalte fridager i året. Unger blir syke uten forvarsel og du trenger derfor ikke melde fra på forhånd. Er du ekstra sleip kan du selge lodd for ungenes idrettslag, fiske etter konfirmasjonsgaver til ditt eldste barn osv. Med "barn" i huset, er det bare fantasien som setter grenser!

Hjemmekontor: Dette er en fabelaktig effektiv måte å jobbe på. Siden du er eneansvarlig for hele firmaets strategievalueringsplaner, og leder for møtesynergieffektiviseringsutvalget, er dine andre oppgaver såpass reduserte at du får gjort dem unna på en halvtime. Deretter har du resten av dagen fri til å gå på møte!


Har du andre gode tips til hvordan man sluntrer unna på kreativt vis? Del dem med folket i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning