Øresus:

Tupper Ware Remix Party - The Device

Aj aj aj, her krysser vi nok linjen mellom obskurt og absurd...

Publisert Oppdatert

D ette merksnodige bandet kaller seg blasfemisk nok en blanding av Daft Punk og Iron Maiden, men etter å ha hørt gjennom debut EP'en deres 'The Device', er det jammen ikke lett å komme på en bedre beskrivelse.

Ok, Iron Maiden er kanskje ikke det første bandet vi får assosiasjoner til her (Powerglove passer bedre, for dem som har kjennskap til dem), men TWRP er likevel tydelig inspirert av klassisk rock og metal, i tillegg til elektroniske legender. Navnet på gruppen og låttitler som 'The No Pants Dance' burde gjøre det åpenbart at det også er et visst humoristisk element ved musikken deres, men akkurat her scorer de ikke så veldig høyt. "My computer wife, watching the night life, every night, tonight" er noe av det kleineste språkslaktet vi har hørt på lenge, men la oss heller se på det positive ved denne anonyme, maskerte gjengen, ettersom vokalisten dukker opp relativt sjelden i musikken deres..

Blandingen av rock, funk og elektronisk musikk er nærmest perfekt utført! Låtene veksler mellom herlige, sveipende landskaper og soloer av synth, backet opp av slapbass og stødig disco-perkusjon ('My Computer Wife', 'The No Pants Dance') til progressiv rock og klassisk heavy metal ('Interlude', 'The Device'). Gapet mellom de to er merkbart stort, men når kvaliteten er så høy, så bryr det oss midt i skinkekløften! Medlemmene kan virkelig instrumentene sine, og skaper både dansbar og headbang-verdig musikk på de seks sporene på platen. Noen av dere kan faktisk stå i fare for å nikke på dere en ufrivillig salto!

Tupper Ware Remix Party spiller tungt på nostalgien vår, og låner mye fra de beste utøverne på 80-tallet. Med tanke på mye av nåtidens fryktinngytende forsøk på å blande dansemusikk og metal, fortjener dette bandet en medalje for sin suksess, og vi håper inderlig de tar konseptet videre! Og det beste med det hele? Dere kan laste ned 'The Device' helt gratis gjennom Bandcamp siden deres!

8 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen