TOPP 10:

Triste øyeblikk på skjermen

De gangene gutta har lov til å felle tårer...

Publisert Oppdatert

Ekte menn gråter ikke. Det er ihvertfall stereotypen vi prøver å opprettholde, men noen ganger blir det for mye, selv for de barskeste av oss.

NB! Før vi setter i gang, advarer vi mot at listen kan inneholde spoilers!

Først danner det seg en liten klump i halsen, deretter litt svette i øyekroken, mens man prøver å svelge unna følelsene. Vi har alle vært der, og dermed har vi bestemt at det er lov for menn (og kvinner, selvsagt) i alle aldre å felle en liten tåre til de følgende film- og TV-øyeblikkene uten at manndommen vår skal trekkes i tvil:

10. Elvis' død (fra Bubba Ho-Tep)


En aldrende Elvis bor på et traust, lite gamlehjem som blir hjemsøkt av en cowboymumie... eller noe i den duren. Filmen er ganske morsom og merkelig, men slutten klarer på en eller annen måte å lokke fram en bevrende underleppe.

9. Harrys farvel til datteren (fra Armageddon)


Filmen er så som så, talen er full av klisjéer, og i tillegg er den ufordragelige Ben Affleck der. Kanskje det er så uvant å se mannemannen Bruce Willis felle tårer, at vi henger oss på?


8. Chuck mister Wilson (fra Cast Away)


Pondus hater riktignok sporten, men akkurat denne volleyballen kan man ikke unngå å bli litt glad i. Chuck må velge mellom å redde sin beste venn eller seg selv, når Wilson faller av flåten og driver sakte bort fra ham. Wilsooon!


7. Seymours liv og død (fra Futurama - Jurassic Bark)


Denne serien har en helt fantastisk evne til å være hysterisk morsom, samtidig som den kan by på noen ganske emosjonelle øyeblikk. Stakkars Seymour venter forgjeves på at Fry skal komme tilbake, før han til slutt sovner inn. Ta en ekstra lang tur med bikkjen i dag, folkens...


6. Frodo drar uten Sam (fra Lord of the Rings - Fellowship of the Ring)


Selv om Gandalf og Boromirs død også er verdige øyeblikk fra denne trilogien, er det "bromance"-øyeblikket mellom Frodo og den trofaste Sam, i det Frodo kaster seg ut i vannet for å redde vennen sin fra å drukne, som lokker fram tårene.


5. Terminator termineres (fra Terminator 2 - Judgement Day)


Fra drapsmaskin til menneskets beste venn. Gjennom Judgement Day ble vi ganske glade i Terminatoren. Etter å ha tatt knekken på T-1000, ofrer han også seg selv for å slette alle spor av Skynet-teknologien. Det er klart man skal ha lov til å hulke litt!

4. Doktoren og Rose tar farvel (fra Doctor Who - Doomsday)


Serien er full av tragedier, men denne scenen er spesielt hjerteskjærende. Doktoren har hatt mange forskjellige kompanjonger, men forholdet til Rose var noe helt spesielt, og øyeblikket de innser at de aldri kommer til å se hverandre igjen, er kanskje det beste i serien så langt.


3. Roy Battys siste ord (fra Blade Runner)


Batty og den lille androidegjengen hans er på desperat jakt etter å forlenge livene sine, men til slutt ender Batty i stedet opp med å redde Deckards liv, mens hans eget ebber ut. Den lille talen han kommer med, er etter vår mening en av filmhistoriens beste øyeblikk.


2. Spocks død og begravelse
(fra Star Trek II - Wrath of Khan)


Du skal ha hjerte av stein for å ikke røres av denne scenen. Folk kan mobbe stilen til Shatner så mye de vil, men her er han fantastisk overbevisende, og når Kirk leverer det stille og fortvilede "No..." etter at Spock segner om, åpnes slusene for fullt.


1. Jenta i rødt (fra Schindler's List)


Hele filmen er grusom (på en prisvinnende måte), men akkurat i denne scenen får man spesielt lyst til å hoppe inn i skjermen, til unnsetning til den stakkars, lille jenta i rødt. Spesielt når man har sett filmen før og vet hva som skjer med henne.


Nå? Har vi rett, eller har det rablet fullstendig for oss? Gyv løs i kommentarfeltet! Og ikke glem at det diskuteres både film, musikk, fotball, og det meste annet mellom himmel og jord på forumet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning