Toalettfilosofi

På porselenstronen er jeg konge!

Publisert Oppdatert

Hvem er jeg, og hvorfor er jeg her? Er vi alene i universet? Fins det noe utenfor? Og hvorfor smaker vin svette skosåler når druer er så godt? Dette er bare noen av spørsmålene som dukker opp mens jeg sitter på kuttekontoret...


Jeg vet ikke om det er en form for magi som strømmer gjennom porselenet, eller om det er sammensuriet av de motstridende duftene som fremkaller en slags meditativ transe, men én ting er sikkert; Det er på dassen alle store genier blomstrer. Det er her verdensledere skriver talene sine, medisinske gåter blir løst, hvor Drillos vinnerstrategier blir til. Sann mine ord!


Det er en helt spesiell atmosfære på et toalett, enten det er ditt eget eller andres. Fredfullt og beroligende, på en måte. Du har kun én oppgave, og den tar kroppen seg av uten særlig mye hjerneaktivitet. Resten av verden må pent vente til du har gjort ditt fornødne, og da er det kanskje ikke så rart at folk liker seg så godt der inne. Ubetalte regninger, kjærlighetsproblemer, tvillinger med superkolikk. Alt dette befinner seg i en annen dimensjon nå.


På kebabdager har man gjerne litt ekstra tid å slå i hjel, og da begynner tannhjulene under skalpen å dreie. Jeg har klødd meg i kjaken over astronomiske mysterier, lært tannkremtube-finsk, og til og med skrevet musikk på porselenstronen. Alt som virket så vanskelig og umulig for bare noen øyeblikk siden, visualiserer seg nesten, slik at man kan pusle det sammen til et klart og tydelig bilde. Det tilfredsstilte blikket mitt når jeg kommer ut, har ikke bare med en vel utført jobb å gjøre.


Så er det altså tilbake til virkeligheten. Ved lyden av vann og restavfall som forsvinner ned i sluket, krysser jeg barrieren mellom det vakre paradiset mitt og den harde hverdagen. Alt blir litt vanskelig igjen, og jeg leter febrilsk etter penn og papir for å redde tankene mine. Løsningen på verdensfred og tidsreiseteoriene mine er borte. Ikke husker jeg den framtidige rockeklassikeren min jeg nynnet på heller! Men, jeg vender alltid tilbake med et fornøyd smil, for jeg vet at min indre Nietszche bare ligger latent og venter på at hud mot porselen skal aktivere ham...


Nå får dere ha meg unnskyldt. Jeg skal på butikken og handle. Kaffe, notisblokk og premium, firlags dasspapir!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning