Tippeligaens 5 beste kjøp

Vi varmer opp til seriestart med litt fotballhistorie.

Publisert Oppdatert

Selv blinde høner finner korn, og selv norske klubber snubler av og til over en god spiller til en billig penge. Her er fem av de beste kjøpene i norsk fotball...

Ørjan Berg
(Bodø-Glimt - Rosenborg)
31 år gamle Berg gikk fra Bodø-Glimt til Rosenborg i 1999 for å styrke RBK-stallen i Champions League, som en midlertidig nødløsning. Den midlertidige nødløsningen spilte 7 sesonger på Rosenborgs midtbane, vant Kniksenprisen og var allment anerkjent som Eliteseriens beste midtbanespiller.

John Carew
(Lørenskog-Vålerenga-Rosenborg)
Mye har blitt sagt og kan sies om Carew, men som et kjøpsobjekt for norske klubber var han et funn. Ble solgt fra Lørenskog til Vålerenga for peanøtter, og mangedoblet verdien sin i løpet av to sesonger. Ble deretter solgt til Rosenborg for 10 millioner, var der i en sesong før han gikk til Valencia for cirka 80 millioner.

Somen Tchoiy
(Odd-Stabæk)
Tchoiy ble hentet til norsk fotball av Odd-Grenland, som grunnet restriksjoner på utenlandske spillere knapt nok lot ham spille. Gikk til Stabæk for 3 millioner og var en bauta på midtbanen. Sterkt delaktig i sølvet i 2007 og fikk med seg halve gullsesongen før han gikk til Red Bull Salzburg. Etter to sesonger der gikk han videre til WBA og Premier League hvor han fremdeles spiller.

Torstein Helstad
(Til Brann)
Helstad har hatt mange overganger i sin karriere, noen mindre vellykkete enn andre, men hans to overganger til Brann var utvilsomt suksessrike. Første gang kom han fra Ham-Kam, og ble toppscorer i serien to år på rad. (2000 og 2001) Andre gang kom han fra Rosenborg (2006), og skjøt Brann til seriegull året etter.

Din Kandidat
(Til din favorittklubb)
Vi kunne hatt en liste som gikk til 50 og fortsatt oversett akkurat din kandidat. Dette skyldes delvis vår medfødte idioti, og delvis det store antallet kandidater å velge mellom. Har du en spiller som må med, del det med oss i kommentarfeltet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning