Tippeligaens 10 verste kjøp

Her er norsk fotball i verdenstoppen...

Publisert Oppdatert

Norsk klubbfotball er utskjelt og utledd med rette, men en ting kan vi bedre enn de fleste land: Bruke 8-sifrete beløp på revmatiske benkeslitere. Her er tippeligaens ti verste kjøp.

Et googlesøk regnes som omfattende speiding, finner man spilleren på FM har man med en verdensstjerne å gjøre. Norske klubbers spillerkjøp er stor underholdning, så lenge det ikke er ens egen klubb som er ute og handler. Her er Tippeligaens ti verste kjøp.

10 Ygor Santiago
Vasco de Gama-Start, 9,6 millioner, 2007
Ble beskrevet som en klassespiller av internasjonalt format da han ble hentet til Start foran sesongen, som ble kronet med nedrykk for sørlendingene. Ygor ble kastet etter enhver klubb som ville ha ham og vendte til slutt tilbake til Brasil for en brøkdel av kjøpesummen.

9 Olivier Occean
Odd-LSK, 8 millioner, 2006
Kom til et medaljesultent Lillestrøm med forventinger om å bli toppscorer i Tippeligaen. Det ingen hadde tenkt på var at LSK allerede hadde en liknende spisstype i Arild Sundgot.Occean ble plassert på venstrevingen hvor han trivdes like godt som Varg Vikernes på bedehuskaffe.

8 Kristjan Ørn Sigurdsson
Brann-Hønefoss, Bosman, 2010
Sigurdsson ble tilbudt lønn i flere-millionersklassen for å komme til Hønefoss og bidra til at laget slapp inn såpass få mål at de beholdt plassen i serien. Det ble 58 baklengs, nedrykk og floppstempel.

7 Ville Lehtinen
Tampere United-Bodø/Glimt, ukjent sum, 2002
Glimt gjemte røde tall i regnskapet, hadde råd til å leke norsk storklubb og markerte det med kjøpet av en habil countrysanger og lite god fotballspiller. Lehtinen scoret et mål på 20 kamper før han fikk 100 000 for å forlate klubben to måneder for tidlig, det siste beløpet var det eneste man kan kalle vel anvendte penger.

6 Zbynech Pospech
Slovan Liberec-Odd grenland, 7,5 millioner, 2007
Pospech var en ung spiss det var knyttet store forventninger til og viste snart frem allsidige kvaliteter. Dessverre for Odd er det slik at noen spillere skyter like godt med begge bein, Pospech var mer kjent for å drikke like fort med begge armer.

Dette var ille, men de aller verste kjøpene finner du på side 2!I norsk fotball kan ille alltid bli verre, her er de fem verste kjøpene i Tippeligaen.

5 Njogu Demba-Nyren
Esbjerg- Brann, 9,5 millioner, 2007
Vant VGs kåring over verste bomkjøp i norsk fotball. En tittel som henger hakket høyere enn Amerikas voldeligste isolatfange. Scoret tre mål for Brann, hvilket gir småpene 3,16 millioner pr mål i utgifter.

4 Romanus Orjinta
(Eller broren hans)
Enyimba International-Lillestrøm,ukjent sum, 2003
Romanus Orjinta var kaptein på Enyimba International, som vant afrikansk Champions League i 2003. Mannen som kom til Åråsen kunne knapt sparke til en ball uten å snuble. Ryktene går om at Enyimba sendte Orjintas bror i stedet, men det er selvfølgelig mulig Orjinta har satt ut ryktene selv for å verne om sitt eget navn og rykte.

3 Pascal Simpson
AIK- Vålerenga, 6,5 mill, 1998
Ankom Vålerenga i 1998 med en merittliste som inneholdt scoring mot Barcelona på Nou Camp, men også med et nyoperert kne. Kunne vært et fantastisk tilskudd til klubben om han bare hadde lært seg å spille på ett bein.

2 Morten Knutsen
Start-RBK, 12 millioner, 2000
Knutsen er erkeeksempelet på det som har vært norsk fotballs store problem i over ti år: overprisete middelmådigheter. At noen betalte 12 millioner for denne mannen er et tydeligere sykdomstegn enn blodig neseoppkast.
Gikk gratis til Odd i 2003, et år før kontrakten gikk ut, hvilket kan regnes som som hans beste bidrag til Rosenborg.

1 Dede Anderson
Kalmar FF- Ålesund, ukjent sum, 2006
Startet karrieren i klubben med to kampers karantene, etter å ha slått til en Moldespiller i treningskamp, men spilte bra resten av sesongen. Gjorde seg deretter til martyr for utvidete ferierettigheter ved å utebli fra trening fra januar 2007 til januar 2009. Vendte tilbake vinteren 2009 skada og i elendig forfatning, løst fra kontrakten.

Dette var bare en liten brøkdel av norsk fotballs bomkjøp. Har vi oversett din klubbs verste kjøp: Skrik ut i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen