Tidenes beste Leeds-hyllest?

Drit i The Fox. DETTE er videoen som fortjener å gå viral...

Publisert Oppdatert

Alle som elsker engelsk fotball vet at det er ett lag som har hatt mer motgang enn noen andre. Leeds.

Hvordan velger man sin største kjærlighet, fotball-laget i sitt hjerte? Velger man lag ut fra hva kameratene liker? Ut fra hvordan laget gjør det på tabellen? Eller stikker det dypere?

Er det slik at lagene dypere sett tiltaler ens personlighet, at det er en sammenheng med din egen ferd gjennom livet og hvilket lag du velger? I såfall har Jokke valgt riktig lag. Det er vel færre lag i de engelske divisjonene som har gått på flere smeller enn Leeds United, men som gang på gang har reist seg, tørket neseblodet, rettet på tannstillingen og gått på med krum hals neste kamp.

Leeds-supporterne har befunnet seg i skyggenes dal de siste ti årene, etter at den gale formannen Peter Ridsdale (figurerer i starten av videoen) gamblet 600 lånte millioner på spillerkjøp for å sikre suksess i Champions League. Mannen måtte pakke skammens koffert og forlot klubben med én milliard i gjeld og nedrykk fra Premier League til Championship, og videre rett ned til League One med 15 minuspoeng i startkapital pga den katastrofale økonomien som truet klubben med konkurs.

Veien tilbake har vært lang, og fortsatt vaker klubben midt på tabellen i wankership, uten særlige forhåpninger om fremtid med sukker på

Og så Gary Speed. Alle som elsker Leeds har et nært forhold til midtbanelegenden som begynte sin karriére i Leeds, og som tragisk endte sine dager en novembernatt i 2011.

Lars Vaular, det bergenske rapfenomenet, har nå laget sin hyllest til både laget i sitt hjerte og Gary Speed. La gå at det er rap. Men har du lyst på litt ekte følelser som får et fotballhjerte til å slå litt hardere, så sjekk ut denne hyllesten.

</p> <h1>MOT, indeed!</h1> <p>Trenger du litt mer stoff om Norges mest kjente Leedsfan, Jokke?</p> <h1> <a href="http://www.univers.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/egmont-univers-Site/no_NO/-/NOK/AffiliatePrefix-QuickStart?CampaignID=PONDUSNO&amp;ProductSKU=A-PON">Abonnér på Pondus, da vel!<br/> <br/> <img alt="" src="/upload/modules/articles/articles/image/large/405217634943672584051603.jpg" title=""/> </a> </h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning