øresus:

Testament - Dark Roots of Earth

Kjempene rider igjen!

Publisert Oppdatert

Testament gjorde et ganske tilfredsstillende comeback med 'The Formation of Damnation' i 2008, nesten ti år i kjølvannet etter det brilliante 'The Gathering'. Frontmann Chuck Billy har i mellomtiden skremt vekk kreften, og bandet har igjen rekruttert trommegeniet Gene Hoglan til innspillingen av 'Dark Roots of Earth'. Herregud, dette må jo bare bli bra!

Oppstillingen:
Chuck Billy - Vokal
Alex Skolnick - Gitar
Eric Peterson - Gitar
Greg Christian - Bass
Gene Hoglan - Trommer

Sporene:
1. Rise Up
2. Native Blood
3. Dark Roots of Earth
4. True American Hate
5. A Day in the Death
6. Cold Embrace
7. Man Kills Mankind
8. Throne of Thorns
9. Last Stand of Independence

Førsteinntrykk
Testament, sammen med Kreator, Exodus og en håndfull andre thrashveteraner, har klart overgangen til moderne musikk. I stedet for å hige etter gullalderen, fortsetter Testament å se framover, og selv om 'Dark Roots...' minner mye om forgjengeren, blir vi introdusert til flere nye elementer i musikken deres. Store deler av albumet går i middels tempo, men av og til får de noen rykninger og drar ut i ville sprang som nesten minner om black- og death metal ('Rise Up', 'Native Blood'). Det mangler med andre ord ikke tyngde på denne platen, men de har også flere kort i ermet...

Nostalgitripp
Platens lengste spor 'Cold Embrace', er en akustisk drevet, melodiøs affære som minner mye om Metallica rundt '...And Justice For All' og det svarte albumet, og tar oss med på en vidunderlig nostalgitripp. Den nesten like lange 'Throne of Thorns' er også tydelig inspirert av 80-tallet, og tar det beste fra deres egen spede begynnelse og blander det med Iron Maiden. Resultatet er praktfullt!

Ikke bare-bare
Men, ikke alt er fryd og gammen. Noen av sporene blir veldig typisk moderne thrash, og havner litt i skyggen av det beste platen har å by på. Det gir følelsen av fyllstoff om man hører på akkurat disse låtene, men det er heldigvis såpass lite, at man knapt legger merke til det når man nyter platen fullt ut, som seg hør og bør.

Konklusjon
Det er bare til å bøye seg i støvet og kysse støvlene deres, for Testament har igjen klart å levere et solid album. De er fremdeles noen bagateller og småfeil unna perfeksjon, men vi slår likevel fast at 'Dark Roots of Earth' menger seg oppe blant årets beste plater så langt. Hill Testament!

8 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen