Selvkritikk:

Tabbeltipset 2011

Hvis det er vanskelig å få 0 rette i tipping, var vårens tabelltips en stor prestasjon...

Publisert Oppdatert

Før sesongen tippet redaksjonens selvutnevnte fotballekspert Eliteserietabellen fra øverst til nederst. Konklusjonen må bli at Snåsamannen får beholde tronen sin litt til....

Det skal sies at artikkelen med rette hadde tittelen "Vi beklager", men vi hadde likevel regnet med litt mer enn 0 rette. Derfor er det bare å krype til korset og dissekere egen talentløshet.


Skivebom
Vi tippa Vålerenga på sølvplass. Fordi vi ble blenda av 2010-sesongen og nekta å innse at de ikke hadde en eneste skadefri spiss under 35.
Vi spådde klart gull til Rosenborg og påsto at de kunne vinne serien i metanolrus. (De har visst blanda kvistlakk med peyote på Lerkendal i høst)
Vi spådde Sarpsborg på øvre halvdel. Et typisk tippe-med-hjertet-tenke-med-ræva tips.
Vi tippa Odd på 14. plass, fordi vi undervurderte Fagermos evne til å få gull ut av kald grus.
I tillegg forutså vi nedrykk på Haugesund, og ble grovt slakta av en leser som nå kan smykke seg med visdommens edle glis.


Ikke så verst
Likevel gjorde vi ikke absolutt alt galt.
Vi tippa ikke Brann på nedrykk, slik flere store aviser gjorde. Fordi vi kjenner til det nærmeste man kommer en konstant i norsk fotball: Høye krav gir lave prestasjoner og motsatt.
Av samme grunn tippa vi Viking langt unna medalje, i motsetning til ekspertene, og fikk delvis rett. Vi bomma selvfølgelig på nøyaktig plassering, men er likevel fornøyde med å ha sett at den kongeblå keiseren var naken.
Vi spådde også medalje til Tromsø og lav plassering på Start, uten at vi kan åpne spåtelefonlinje av den grunn.


Etterpåklokskap
Denne artikkelen er skrevet i håp om at kritikk og selvransakelse er lærerikt. Under har vi lagt ut den endelige tabellen ved siden av vårt eget tips. Enhver som vil kan sammenlikne og komme med kommentarer om sesongen som har gått i kommentarfeltet. Og hvem vet: Med deres hjelp kan det hende det ikke blir 0 rette til neste høst...?

Riktig tabell: Vårt tips:
1 Molde 1 Rosenborg
2 Tromsø 2 Vålerenga
3 Rosenborg 3 Tromsø
4 Brann 4 Molde
5 Odd Grenland 5 Strømsgodset
6 Haugesund 6 Sarpsborg 08
7 Vålerenga 7 Stabæk
8 Strømsgodset 8 Viking
9 Aalesund 9 Brann
10 Stabæk 10 Fredrikstad
11 Viking 11 Lillestrøm
12 Fredrikstad 12 Aalesund
13 Lillestrøm 13 Start
14 Sogndal 14 Odd
15 Start 15 Sogndal
16 Sarpsborg 08 16 Haugesund

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning