tegneserier:

Storfint besøk på Oslo Comics Expo

I kveld kan du treffe Børge Lund, Mads Eriksen og domroT i fri dressur!

Publisert Oppdatert

Oslo Comics Expo er i ferd med å finne formen som Norges viktigste arena for tegneserievenner. I år kan du møte noen av våre favoritter.

I noe som sannsynligvis kommer til å bli årets kulturhappening vil en totalt uforberedt rutinert og improviserende Tormod Løkling prate med to av Norges største stripeseriestjerner. Børge Lund og Mads Eriksen vil møtes i en inspirert samtale om ting som står de nære. Regn med uante mengder Star Wars trivia, diskusjoner om teambuilding, samt en og annen prompevits.

Dette skjer i dag klokken 19:00Popsenteret på Grünerløkka. Det er gratis å komme inn hele helgen, og er du glad i duften av tusj og nyvaskede serietegnere, bør du ikke gå glipp av dette!

Børge Lund har forøvrig nytt album ute i disse dager. LUNCH3 - Team Spirit er å finne i en bladhandler nær deg hvert øyeblikk. For de av dere som sverger til ny teknologi, vil albumet finnes på iPad, i ny og forbedret utgave.

Forbli innstilt!
(Er ikke det slik man sier "stay tuned" på norsk?)


Mads Eriksen trenger strengt tatt ingen nærmere presentasjon. Mannen bak en av Norges mest absurde striper har krøpet ut av eksil og vil fortelle litt om hvordan ting egentlig foregår når han lager tegneserier.

Flere dignitærer:
Oslo Comics Expo har mye mer å by på. En av Sveriges mest lysende stjerner på seriehimmelen, Lina Neidestam byen, for å lansere og promotere sin stripeserie Zelda.

Lina Neidestam har på rekordtid etablert seg i Sverige med serien Zelda, som er en slags kvinnelig utgave av Rocky. Med utleverende striper og popreferanser utført i en lekker strek.
Vi klipper hemningsløst fra presentasjonsteksten, og nikker anerkjennende:
Zelda er en storkjefta feminist med store drømmer og svak gjennomføringsevne. Hun vil jobbe med media og forandre verden, men når ikke lenger enn facebook og youtube. Hun drar til Frankrike for å skrive bok, men bruker i stedet dagene på menn og sprit. Hun prøver seg på kunstskole, men når det blir for vanskelig gir hun opp og drar til Asia for å finne seg selv. Men hun liker ikke den hun finner.

Hun har sjarmert både Dagbladet og Pondusredaksjonen med sine serier, såpass at hun vant den svenske Pondus-prisen på 50 000 kroner i april i år. Hun er i ferd med å feste sitt grep om Norge og er nå å finne på Dagbladets seriesider, samt snart i et kjent tegneseriehefte nær deg.

Dersom du ønsker å slå av en prat med henne, men er forhindret fra å stille i Oslo i kveld, blir hun å finne på et nettmøte på dagbladet.no fra klokken 13:00. Hun vil også befinne seg på Tronsmo, der hun har en utstilling, samt signering. For dere som har mulighet til å dra på Oslo Comics Expo, vil Lina entre scenen etter at Tormod, Mads og Børge er ferdige.

Så, for å oppsummere:

I kveld kl. 19:00
Paneldebatt/koseprat med Mads Eriksen, Børge Lund og Tormod Løkling.

20:00
Intervju med Lina Neidestam.

Har du hjerte, nyrer og mage til å la være å ta turen?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen