tegneserier

Storeslem til Storefri!

Egmonts store tegneseriekonkurranse har fått en verdig vinner...

Publisert Oppdatert

Den vinneren er dessverre ikke deg, men Marius Henriksen.

"Write what you know" er et kjent mantra for forfattere. Det har 21 år gamle Marius Henriksen tatt til hjerte. Og det har gjort ham 50 000 kroner rikere. Hans serie Storefri, handler om livet på skolen, og som en fyr som har tilbrakt det meste av livet sitt i et svett klasserom, har han nok å tegne om.

Marius er tross sin unge alder en gammel ringrev i tegneseriefaget. Allerede i Dagbladets tegneseriekonkurranse i 2009 dukket han opp i finaleheatet med serien «Søppel», og i Rutetid opptrer han fast med enruterne «Hurtigmat».

Vi har tatt en prat med Marius, for å finne ut hva det er som får ham til å tikke og gå, hans ambisjoner, drømmer, hans beste kaketips, beste yogastilling og råd for mykere hud. Resultatet av det intervjuet sendte vi til Kvinner og Klær. Det vi trykker her, er av en mer kontant sort:

 (Foto: Kathrine Hegstad) (Foto: Kathrine Hegstad)

– Hvem er egentlig Marius Henriksen?

– Jeg er en 21 år gammel gutt fra Asker, som liker tegning, musikk, spill og film.

– Hvilke ambisjoner har du for seriemakeriet ditt?

– Drømmen er selvsagt å kunne leve av det, å ha et eget blad.

– Serien «Storefri» foregår jo i skolemiljø – har du hentet inspirasjon fra din egen tid som elev?
– Jepp, de fleste lærerne i serien er lærere jeg selv har hatt. De er hentet fra mitt liv på ungdomsskolen og delvis fra videregående.

Marius fikk nylig lyst til å flytte, så nå leier han i Bergen med to kompiser. Som et lite frieri til Frode Øverli, kaller han sitt nye hjemsted en «kongeby».

– Hva skal du sløse bort de 50.000 premiekronene på?
– Jeg skal spare til leilighet. Men i dag skal jeg ut og feire!

Vår særdeles velpleide og oppegående jury, bestående av to av Serie-Norges kvikkeste redaktører - samt Tormod Løkling, falt pladask for Henriksens skoleløyer. De klarte å ta seg sammen lenge nok til å forfatte følgende:

JURYENS UTTALELSE
(Tormod Løkling, Sigbjørn Stabursvik og Iselin Røsjø Evensen)

Det kom inn mange bidrag til årets konkurranse, og blant dem er det mange vi forventer å se mer til i nærmeste fremtid. Blant de innsendte var det mange serier som var svært profesjonelt tegnet, mens det kanskje skortet noe på historiefortellingen, mens andre igjen kunne ha gode historier, men svakere visuell utforming.

I en solid tegneserie går tegning og historie/vits hånd i hånd, og valget vårt falt derfor til sist på «Storefri». Denne stripeserien er tradisjonell, men upåklagelig utført. Marius Henriksen har her et klart utformet persongalleri, god timing og morsomme poenger. Den tilsynelatende rufsete streken hans er gjennomtenkt og solid. Han var soleklart videre til finaleheatet – og er nå en verdig vinner!

Vi nøler ikke med å stille oss forrerst i congarekken av jublende fans.

Gratulerer så mye!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen