Hvem bør trene landslaget etter Drillo?

Stilling ledig

Publisert Oppdatert

Bare kort tid før det ekstremt viktige møtet med Portugal er Norge plutselig uten fremtidig landslagstrener. Så hva gjør vi nå?

Ståle Solbakken skriver etter all sannsynlighet en avtale med FC Køln. Det er bare å gratulere ham med et nytt stort steg i en til nå fantastisk trenerkarriere. Spørsmålet vi her hjemme kan stille oss, er hva nå?

Hva nå?
Hva skal vi gjøre med landslagstrener? Eller for å formulere meg litt mer presist: Er det noen som i det hele tatt vurderer noe annet alternativ enn å la Drillo ha jobben til han er så dement og nærsynt at han tar feil av støvlene og urinalet? Finnes det per dags dato noen annen mann enn Egil Roger Olsen som er aktuell for den viktigste jobben i norsk fotball? Ja, sier kanskje noen. Hvem? Sier jeg.

Hva trenger vi?

Med utgangspunkt i kvartfinalistene i internasjonale turneringer de siste årene bør vi innse at landslagstreneren vår bør oppfylle to viktige kriterier: Han bør være over en viss alder, de beste trenerne har vist seg å være eldre herrer. Han bør være vant til å gjøre mye ut av lite, det er nemlig umulig å bygge et landslag ved hjelp av dyre signeringer.

Hvem?
Per dags dato er det dermed, utifra disse kriteriene, bare tre trenere i Norge som kan trene landslaget:

Per Mathias Høgmo
Pluss: Har fått mye ut av Tromsø, og er veldig god på defensiv organisering.
Minus: Det er ikke sikkert han vil ha jobben. Hans avskjed i Rosenborg viser at han kanskje trives best med litt mindre press, litt utenfor rampelyset.

Trond Sollied
Pluss: En av få trenere i Norge med internasjonal erfaring, men har likevel en filosofi dypt forankret i 4-3-3 og spill i lengderetning.

Minus: Kan flere banneord enn han har hår på hodet og kan fort bli oppfattet som litt for brysk av en del spillere. NFF vil heller ikke gi ham jobben, uten at det er så lett å skjønne hvorfor.

Nils Arne Eggen
Pluss: Har større erfaring enn han har ordforråd, til tross for at han er et av de mest taleføre mennesker på den vestlige halvkule. I tillegg har han en fantastisk evne til å få middelmådige spillere til å virke veldig gode.

Minus: Har vært landslagstrener før, og det gikk ikke veldig bra. Dette kan kanskje skyldes at han er den type trener som er avhengig av å kunne stå på treningsfeltet hver dag og skjelle ut spillerne.

Den beste
Personlig mener jeg derfor at Drillo bør få ha jobben. Så lenge han vil ha den, og er i stand til å finne veien fra Ullevaal og hjem uten å ringe TT-sentralen, er han den beste og mest respekterte personen vi har til jobben.


Men hva mener du? Bør vi beholde Drillo, satse på en av de ovennevnte, eller se til utlandet? Kjemp for din kandidat i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning