Slik rockar dei der: Portugal

Vår musikalske reise fortsetter!

Publisert Oppdatert

Vi pakker sekken, spinner globusen og planter fingeren på kysten av Portugal. Off we go!

Vår kunnskap om Portugal er noe begrenset. Vi vet at de produserer portvin og fotballsmukkaser, og at Vasco Da Vinci oppdaget Lillestrøm for tusen år siden. Ellers er det fint lite å fortelle om landet. Men, hvem bryr seg om geografi og historie? I denne artikkelen skal det handle om musikk. Tung musikk, med kastrerende trange skinnbukser, langt, fett hår, og riff som kan blåse døren av et bankhvelv!

Vi har tatt både en titt og en lytt på den portugisiske musikkscenen, og det låter godt og rått! La oss introdusere tre av de mest imponerende utøverne vi fant:

 

Adamantine

</p> <p>Denne kvartetten ble stiftet i 2006, og har siden levert en aggressiv og småteknisk form for thrash til de lokale headbangerne i hjembyen Lisboa. Bandet har mange likheter til Trivium, med noen innslag av nyere tids Exodus og Kreator. Debutplaten 'Chaos Engine' både oser av testosteron, og er mer enn variert nok til å stå ut av mengden og fortjene dem platekontrakt!</p> <p> </p> <h1>Fantasy Opus</h1> <p> <iframe height="380" src="http://www.youtube.com/embed/Gq-dqdos8Pw?rel=0" width="630"/> </p> <p>Fantasy Opus lager power metal akkurat slik vi liker den; fartsfylt, energisk og latterlig melodisk! Tekstene handler selvsagt om myter og episke slag, og "victory" og "eternity" må nevnes minst fem ganger i hver låt. Bandet byr med andre ord ikke på så mange overraskelser rent tekstmessig, men musikken har noen små finter som holder oss interesserte.</p> <p> </p> <h1>Sinistro</h1> <p> <iframe height="380" src="http://www.youtube.com/embed/5gbDCQBjRak?rel=0" width="630"/> </p> <p>Denne anonyme trioen tar virkelig pusten fra oss! Musikken veksler mellom stemningsfull post-rock og nærmest meditativ bakgrunnsstøy til de mest tordnende monsterriff på denne siden av et vulkanutbrudd! Selv om jorden rister når Sinistro siver ut av høyttalerne, har låtene også en merkelig beroligende effekt. Lytt, nyt og drøm søtt!</p> <p> </p> <h2>Sugen på mer? Listen fortsetter på <a href="http://dendrukneskald.com/2013/10/03/ut-pa-tour-portugal/" target="_blank">Den Drukne Skald</a>!<br/> <br/> <a href="http://www.dendrukneskald.com" target="_blank"> <img alt="" src="/upload/modules/articles/articles/image/large/255891635164125387520568.jpg" title=""/> </a> </h2> <p> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen