Slik rockar dei der: New Zealand

Ut på tur, aldri sur!

Publisert Oppdatert

New Zealand er nok mest kjent for å være Midgard i filmadapsjonene av Ringenes Herre. På en god andreplass, kommer det skummelt høye antallet sauer, men i musikkverden har de ikke akkurat herjet topplistene. På 80-tallet gjorde riktignok Crowded House grei suksess med en låt eller to, men når hørte dere sist noe fra dem? I senere tid har vi fått komiduoen Flight of the Conchords og det knekkebrød-kjedelige The Datsuns. Er det alt de har å by på?

Absolutt ikke! Om man tar et lite dykk under vannflaten, finner man nemlig fullt av bortgjemte skatter som perler på den feiteste bass-streng! Her er noen av bandene vi syns fortjener litt dagslys:


Stonehenge

Bandet ble til i 1980, og regnes for å være et av New Zealands første power metal band. Dessverre ble det en veldig innholdsløs karriere for dem, og de rakk kun å gi ut en EP med tre låter i 1986 før de forsvant. Men, herregud for en EP! Her er førstesporet 'Wings of Steel':

</div> <p> </p> <h1>Sonic Altar</h1> <p>Dette er et relativt ferskt band, men de kan allerede skryte av å ha varmet opp for legender som Ozzy, Kiss og Alice Cooper! Man får nesten ikke bedre kvalitetsstempel enn det. <a href="http://www.sonicaltar.com/" target="_blank">Sonic Altar</a> tar en moderne vri på klassisk, melodiøs hard rock og heavy metal, og minner litt om Pagan's Mind uten det progressive elementet. Fantastisk fengende saker!</p> <div class="youtube" style="width: 630px; height: 380px;"> <iframe height="380" src="http://www.youtube.com/embed/8IoXjJPR5Sk?rel=0" width="630"/> </div> <p> </p> <h1>Arc of Ascent</h1> <p> <a href="http://arcofascent.bandcamp.com/" target="_blank">Denne trioen</a> lager mye lyd! Er dere glade i Candlemass, Saint Vitus og Black Sabbath på sitt tyngste, da burde Arc of Ascent falle godt i smak. Bandet har bare holdt på i et par år, men noen av dere kjenner kanskje frontmannen Craig Williamson fra <a href="https://www.youtube.com/watch?v=LaUdgcb-W0Y" target="_blank">kultbandet Datura</a>...? Her kommer et spor fra den siste platen deres 'The Higher Key':</p> <div class="youtube" style="width: 630px; height: 380px;"> <iframe height="380" src="http://www.youtube.com/embed/Q9UmFrqC18g?rel=0" width="630"/> </div> <p> </p> <h1>Euphoreon</h1> <p>Denne duoen dro et genialt trekk, og la ut debuten sin til gratis nedlasting via <a href="http://www.euphoreon.com/" target="_blank">hjemmesiden deres</a>. De har allerede klart å gjøre seg godt kjente i undergrunnsmiljøet, og kvaliteten på musikken har selvsagt også hatt sitt å si. De kjører en blanding av power- og melodisk death metal, og det er imponerende godt gjennomført av et usignert tomannsband! Her er sistesporet fra debuten deres:</p> <div class="youtube" style="width: 630px; height: 380px;"> <iframe height="380" src="http://www.youtube.com/embed/LmpN6BQx7bU?rel=0" width="630"/> </div> <p> <br/> <br/> <em>Det var det for denne gangen, men New Zealand har fremdeles langt mer å by på. Fyr løs med forslag i kommentarfeltet!</em> <br/> <br/> <br/> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen