rant:

Slik er teksten på Lille Petter Edderkopp

Hvorfor insisterer likevel ABSOLUTT ALLE på å synge den feil?

Publisert Oppdatert

Glem fare for atomkrig på Korea-halvøya. Glem Co2-tall på 400 ppm for første gang i historien. Vi har andre ting å tenke på.

Alle kan historien om vår lille venn Petter Edderkopp, han som klatrer opp på alle tilgjengelige hodeplagg, bare for å bli feid ned av lunefulle værguder. Når du tenker tilbake på den teksten, er det denne versjonen du har hørt?

Lille Petter Edderkopp, han klatret på min hatt
Så begynte det å regne, og Petter ned han datt
Så kom solen og skinte på min hatt
Da ble det liv i edderkopp som klatret på min hatt.

I såfall har du blitt svindlet for barndommen din!

Dette er den versjonen skamløse barnehagemedarbeidere (sannsynligvis kommunister og muhammedanere hele gjengen) prenter inn i ungene nå til dags.

Den originale lyder nemlig slik:

Lille Petter Edderkopp, han klatret på min hatt
Så begynte det å regne, og Petter ned han datt
Så kom solen og skinte på min venn
Da ble det liv i Petter-kopp som klatret opp igjen.

Ser dere forskjellen?

Jo mindre man sier om den første versjonen, jo bedre. Det er ikke stort annet å gjøre enn å rulle hånlig med øynene over at man presterer å rime hatt på... wait for it... HATT. Ikke bare en, men faktisk tre ganger. Hmmm... Hva rimer på hatt? Jo, datt. Og... øh... Ja, jeg vet! Hatt og hatt! Det blir bra. Unga kommer ikke til å merke forskjell.

Nei, la oss heller konsentrere oss om versjon to. Den riktige versjonen.

Lille Petter Edderkopp, han klatret på min hatt.
Ja, det gjorde han, det. Og selv om jeg er redd for edderkopper, er Petter en sånn en lystig og glad liten krabat at man liksom ikke kan bli redd for ham.

Så begynte det å regne, og Petter ned han datt.
Auda auda! Sånne regndråper kan være farlige for små edderkopper. Håper det gikk bra med ham.

Så kom solen og skinte på min venn!
Yess! I stedet for å bare skinne på hatten min, fokuserer denne versjonen på både vennskapet mellom mennesker og araknider. En mye mer presis verselinje, som forteller oss at alle levende vesener fortjener oppmerksomhet både fra mennesker og himmellegemer.

Da ble det liv i Petter-kopp, som klatret opp igjen!
I den første versjonen har man, sannsynligvis for å etablere mennesket på toppen av matkjeden, valgt å fjerne det trivelige kallenavnet på Petter, og erstattet det med et kjønnsløst edderkopp. Hadde du vært en liten krabat med 8 bein som heter Petter, ville ikke du foretrukket å bli kalt Petter-kopp? Jeg, som heter Tom, har i alle år blitt kalt Tommelom. Det er koselig. Tenk om folk i stedet skulle begynt å kalle meg person, som kallenavn. Hvor er kosen i det?

Denne versjonen feirer også livets kraft på en mye større måte. Den fokuserer på viktigheten av å aldri gi opp. Uansett hvor bratte motbakker, uansett hvor dårlig vær. Vi prøver igjen. Vi gir aldri opp!

Dette er de signalene vi ønsker å gi den oppvoksende generasjon, for svarte!

La meg appellere til mennesket i dere. Om dere synger feil versjon, vær så snill å begynn å synge den riktige. Om du hører noen synge feil versjon, korriger dem på en vennlig måte.

Ikke la den gale versjonen få ytterligere fotfeste. Petter-kopp er vår venn, og han klatrer opp igjen. Der ligger hele forskjellen.

Del denne til hele verden om du er enig!

 

 

In other news: Snart er pollensesongen over, og da er det slutt på piller for Ostad.

Mer sløv humor hver måned? Abonnér på Pondus her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning