Høyt Skum:

Skikkelig Mackverk!

Publisert Oppdatert

Vi har tidligere fortalt Bodø-ølet Nordlandspils hvor ølkassa skal stå, og mottok heftig applaus fra en forvokst husklynge lenger nord. Denne gang har vi hentet ølet vårt fra nevnte husklynges eget bryggeri: Mack Arctic og Mack Lite.

Mack påstår å være verdens nordligste bryggeri og holder som kjent til i det selvutnevnte Nordens Paris, som er en like virkelighetsfjern sammenlikning som å kalle Skedsmokorset Nordens Milano. Der har de holdt til siden 1877 da en kar ved navn Ludwig Mack fant ut at han ville lage øl.

For å vise hvor stor respekt vi har for nordlendingers selvpåståtte, trauste hardførhet har vi her valgt å teste deres arktiske øl: Under den naive antakelsen at et øl som går under navnet Arctic må være for menn med hår på tærne. Så feil kan man altså ta.

src="upload/modules/articles/articles/image/original/328973634451126941718750.jpg" alt="" />

I glass er dette lyst som en klorinskadd isbjørnunge og har et skum, eller mangel på sådan, som gir ordet patetisk en ny dimensjon. Lukten er også et lite studium da det fra nyåpnet boks har en odør som minner om den man får hvis man lar et nachspielbord stå urørt en ukes tid.

Smaksmessig er dette også like hardkokt som en vaffelrørekrig på et eldresenter. Det er rett og slett en total mangel på smak, om man ser bort fra en sur- ekkel ettersmak, kombinert med at kullsyra forsvinner fortere enn en russisk tråler med et Kystvaktskip på radaren.

Men tro ikke at vi har gått ut på jakt etter det dårligste Mackølet vi kunne finne, bare for å få noe å skjelle ut i dag også. Hadde det vært tilfelle hadde vi nemlig bare tatt for oss Mack Lite.


Lite er lavkalorivarianten og det er dermed ikke overraskende at det er like lyst som den arktiske, eller at det har samme

src="upload/modules/articles/articles/image/original/882408634451126942187500.jpg" alt="" />

tendens til at skummet faller sammen som en ereksjon på et gamlehjem.

I tillegg har ettersmaken en ekkel bitterhet som fester seg på både tunge og gane og gjør at dette er en smak du ikke blir kvitt uten å gå i terapi.

Når man i tillegg tar med at Lite har den samme kullsyreproblematikken som Arctic: Denne dør også like fort og elegant som en mann som blir sugd gjennom vakuumluka på en flydass, har vi bare et par spørsmål igjen:

Hvorfor vil de ha dobbeltspora jernbane til Tromsø? Det holder vel om man får bygd en linje som går sørover?


Macks Ølbryggeri (Tromsø)
Brygger etter den tyske renhetsloven av 1516
Begge varianter inneholder 4,7%
Cirka 50 kr literen
1877

PS: Vi minner om at øldrikking er voksenidrett og oppfordrer også alle til å unngå flatfyll. Vi har heller ikke mottatt noen form for bestikkelser fra ovennevnte bryggeri, overraskende nok.


PPS: Mack lager også et øl som heter Haakon. Det er mørkt, selges på flaske og er faktisk godt!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen