Juleheftig:

Truls og Trine tilbake etter 30 år!

Julestemningen garantert i havn med ny historie fra klassisk duo

Publisert Oppdatert

Du hare comeback. Og så har du COMEBACK! Denne artikkelen skal handle om den med store bokstaver.

Det største comebacket på denne siden av Lasarus finner vi nemlig i bladhyllen denne jula.

Etter 30 års fravær er juleheftet med Truls og Trine endelig tilbake! De to eventyrlystne søskene slår seg sammen med Fjøsnissen for å hjelpe haugfolket å finne det legendariske Dragehornet. På veien opplever de en verden rik på figurer fra norsk folketro.

I 1985 var Norge sulteforet på kule norske julehefter. Jula handlet stort sett om serier som luktet sengemidd og gamle møllkuler. Dette ville Dag Kolstad, Terje Nordberg og Arild Midthun gjøre noe med.

Som de selv sier: ”Vi ville vise at serier var en egen kunstform og dessuten egnet seg for alle aldre. Truls og Trine var et forsøk på å fornye juleheftetradisjonen uten å miste den tradisjonelle kosen og nostalgien.”  De lyktes overall forventing! Utgivelsen ble en stor suksess og sparket i gang en ny gullalder for norske tegneserier.

Dag Kolstad og Arild Midthun burde være kjent som henholdsvis Pyton-redaktør og Frodes store tegneserieidol. Terje Nordberg var mannen som oppdaget Frodes talent da han som tenåring sendte sine tegneserier inn til Fantometklubben, så at disse gutta har en del av kreden for at Frode ble serietegner, er hevet over enhver tvil.

Så hvorfor skrur de tiden tilbake og blåser støv av Truls og Trine?
– For oss representerer Truls og Trine et ønske om å vende tilbake til røttene, å møte igjen gamle venner. Og å vise at tegneserier skal være gøy. – Eller kanskje bare et ønske om å vise at de gamle er eldst.”

Noe de har lykkes med i aller høyeste grad. Kritikere har hentet frem den fineste terningen med de største tallene, og trillet ivei. Så langt er Truls og Trine årets kritikervinner - og for en gang skyld bør man stole på kritikerne...

Unn deg litt ny serienostalgi med Truls og Trine, da vel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning