A hukka hukka:

Sannheten om Elvis

Disse tre Elvis-teoriene er for fantastiske til å være falske. Eller?

Publisert Oppdatert

Kongen er død, lenge leve Kongen! Men hvordan døde han? Og er han egentlig død? 

I dag kunne vi lese at TV-programmet ”Dead Famous DNA” har fått tak i et av Elvis’ hårstrå. Programserien analyserer DNA-et til avdøde kjendiser, for å se om de finner noen billige poenger de kan lage dårlig TV av. Nesten som Firestjerners middag, altså. Bortsett fra det med at kjendisene er avdøde. Selv om det kanskje kunne vært mer interessant TV.

Programmet hevder å ha funnet bevis for at Kongen hadde en genetisk lidelse, som sannsynligvis bidro til at hjertet til slutt takket for seg. Den teorien er jo mye kjedeligere enn myten om at Elvis la cheeseburgeren på hylla og kasta inn silkehåndkleet mens han satt på ramma. Og siden vi er store fans av konspirasjonsteorier på Internett, tillater vi oss å legge fram noen teorier vi har funnet på internett**.


Om-nom-nom

Teori 1: Det var CIA
Elvis døde ingen naturlig død, det var CIA som tok han av dage. Og her snakker vi selvfølgelig ikke om Central Intelligence Agency, men Culinary Institute of America.

CIA er den fremste kokkeskolen i USA, og de så med gru på Kongens matvaner. De fryktet at dette skulle spre seg blant fans og folk flest (som for så vidt var én og samme ting på den tiden), og fant ut at noe måtte gjøres. Peanøttsmør-banan-bacon-sandwhichen måtte stoppes for enhver pris!

Selve utførelsen var enkel. De fikk byttet ut Elvis sin sandwhich med en egenkomponert en: Blant baconskiver og peanøttsmør gjemte de en skive agurk. Elvis merket ingenting før det var for sent – grønnsaken var allerede i systemet, og kort tid senere segnet han om.  

** Nærmere bestemt på pondus.no

Teori 2: Elvis er Steven Seagal

Denne fotomontasjen viser den ufattelige likheten

En populær myte er at Elvis aldri døde, men lever i beste velgående den dag i dag. Myten underbygges av at han har blitt sett av alkoholikere over hele verden etter sin påståtte død, fra Sør-Amerika til Spania til bingoen på Gjøvik.

Vi har derimot en annen, revolusjonerende teori: Elvis er Steven Seagal.

Da Elvis ”døde” i 1977 trakk han seg egentlig bare tilbake, lei av mas og hysteriske kvinnfolk. Dessuten var Elvis særdeles framsynt, og forutså den elendige lydkvaliteten på mp3-formatet. Det var like greit å starte på nytt, med en ny identitet.

Etter å ha ligget lavt i ti år var det på tide å røre på seg igjen, og siden Elvis var fan av konseptet ”hide in plain sight” gjenoppsto han i filmen Above the Law, som Steven Seagal.

Det er flere ting som bekrefter denne teorien: Elvis hadde svart belte i karate, og trente flere former for kampsport. Som skuespiller hadde han derimot ikke det store registeret å skryte av… Dette er jo Steven Seagal i et nøtteskall!

Man kan selvfølgelig innvende at også Steven Seagal lefler med musikk og sang, og at det høres ut som to hannkatter som parrer seg. Dette er selvfølgelig bare en del av ”hide in plain sight”-taktikken; dersom Elvis/Steven hadde trådt til med full stemmeprakt, hadde han blitt avslørt på flekken. Eventuelt anklaget for å bruke playback. En av de to.

Noe annet som bekrefter teorien er selvfølgelig utseendet. Sammenligner man bilder av Elvis de siste par årene før han visstnok døde, og bilder av Steven Seagal fra den senere tid, er det ingen tvil: Dette er samme mann.


Only whooooooooo? 

Teori 3: Elvis er gjenfødt som…

Ideen om reinkarnasjon finnes i en rekke forskjellige religioner, for eksempel hinduisme. Hinduistene tror at bare kroppen dør, mens sjelen lever videre, og tar en svipptur innom et eller annet plan utenfor vår virkelighet (jeg har ikke så dyptgående kunnskap om temaet), før den finner seg en ny vertskropp.

La oss så se på fakta: Elvis døde 16. august 1977. Så tok altså sjelen seg noen avspaseringsmåneder på et annet plan (sannsynligvis et bortgjemt sted i Hedmark), før den fant seg en ny kropp.

Googler man kjente mennesker som er født i siste halvdel av 1977, er det én person som skiller seg ut. En entertainer som i likhet med Elvis har solgt millioner av skiver, gjør svære konserter, og har en særegen dansestil: PSY.

Jepp, Psy…mannen bak øreplagen ”Gangnam Style”. Elvis er gjenfødt som en Sør-Koreansk rapper/sanger/hvadetnåerfornoehanegentliger! Vi skal glatt innrømme at teorien fremstår som en tynnere suppe enn rettene i Firestjerners middag, men det var helt til vi ramlet over denne videoen på YouTube:

</p> <p>Dette er altså de siste teoriene om hva som egentlig er sannheten bak Elvis Aaron Presleys skjebne. Dersom du har innspill, eller kanskje noen teorier selv, er det bare å synge ut i kommentarfeltet. Men pass å holde det litt seriøst, da.</p> <p>Hvis det er tull og tøys du er ute etter, får du dosen gjennom å trykke på linken under:</p> <h1> <a href="http://www.univers.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/egmont-univers-Site/no_NO/-/NOK/AffiliatePrefix-QuickStart?CampaignID=PONDUSNO&amp;ProductSKU=A-PON">Abonnér på Pondus, da vel!<br/> <br/> <relation source="pondus" sourceid="/images/upload/modules/articles/articles/image/large/405217634943672584051603.jpg"/> </a> </h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen