Rutetid 5 i salg:

Så feil kan man ta...

Hva skjer når man forsøker å fjerne flått på en hund, og ikke er helt stø på anatomien?

Publisert Oppdatert

Rutetid nr 5 er i salg fra og med i dag. Det handler om kjæledyr, og i den anledning trykker vi lederen fra bladet.

Dette er en sann historie:

Familiehunden vår da jeg var ung, het Buffen. Han var en blanding av Old English Sheepdog og Springer Spaniel og dermed usedvanlig hårete. Han elsket å herje rundt i krattskauen. Noe som gjerne førte til at han fikk flått. Uhorvelige mengder flått. Det var min jobb å fjerne dem.

En gang han kom hjem med en liten armada av flått på magen.  Jeg sukket tungt, trev tak i vaselinen og ga meg til å smøre inn området rundt der disse parasittene hadde festet seg, med sine blodfylte vommer. Jeg fjernet en. Jeg fjernet en til. Og enda en. Og der var det jaggu en til.

Jeg smurte godt inn, og grep tak. Vred rundt og dro. Buffen kvakk til og bjeffet. Dette likte han ikke. Denne satt usedvanlig hardt. Jeg røsket til nok en gang, og den vanligvis sedate familiehunden glefset mot meg. Jeg trøstet ham og roet ham ned, før jeg knep til og vred en gang til. Buffen ulte. Men flåttjævelen rikket seg ikke.

Kanskje ikke så rart. Det viste seg nemlig at det jeg trodde var en ekstra umedgjørlig flått, var en av brystvortene til Buffen. Jeg i min uvitenhet om hunders anatomi, trodde at hann-hunder bare hadde to nipler, plassert oppe på brystkassa. Ikke 10 nedover magen, sånn som tispene. Så da lærte jeg det.

Jeg lærte også alt man trenger å vite om en hunds hengivenhet.

Jeg fikk jo aldri forklart ham hvorfor jeg holdt på å slite av ham niplene. Men han elsket meg fortsatt like høyt, uansett hvor vondt det må ha vært.

Dette nummeret av Rutetid er dedikert til våre venner kjæledyrene, og det er i salg fra og med i dag!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning