Retrogaming: PC Liga

Vi tar et kjærlig tilbakeblikk på et av norsk spillhistories mest vanedannende spill!

Publisert Oppdatert

Alle med en viss sans for spill og fotball, har hørt om Championship Manager og Football Manager. Spillene, som setter deg i førersetet av den klubben du måtte ønske, har herjet sjangeren siden det første Football Manager så lyset for 30 år siden. Men, det er ikke bare balløyen i vest som har servert oss utallige timer med sportslig underholdning...


Den spede start
For rundt 20 år siden, satt en student ved navn Asle Rokstad og programmerte for harde livet. Resultatet ble det første (og kanskje eneste) norske managerspillet; PC Liga. Forhåpentligvis brygger nostalgifølelsen i noen av dere nå, men det er kanskje ikke så altfor mange som har hørt om det, spesielt ikke av den yngre garde. Vel, det kan vi gjøre noe med!


Gylne tider
Etter stor etterspørsel, gjorde nemlig Rokstad spillet tilgjengelig igjen for oss som drømte om bedre og enklere tider. PC Liga har kanskje ikke samme flotte grafikk eller like mange valg og funskjoner som de nyere FM og CM, men for dem som er litt opp i årene, er det en herlig følelse å se gamle helter i aksjon igjen. I en tid da det faktisk var engelskmenn i Arsenal, Leeds fremdeles var et topplag, og barnerumpene Fowler og Redknapp så smått hadde begynt å vise tegn til storhet.


Spillet kan forsåvidt også brukes som en historielekse for yngre entusiaster, og selv om det ser litt flatt og kjedelig ut, kommer dere til å sitte klistret til skjermen! Vel, hva venter dere på? Følg denne lenken , og start turen ned Memory Lane...


For å kjøre dette spillet, kan det være greit å bruke en DOS-simulator, som f.eks. DOS Box . Litt tricky for folk som ikke er kjent med dette arkaiske systemet, men denne siden forklarer hvordan det hele gjøres.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen