Spilltest:

Pro Evolution Soccer 2011 3D

Fotballspill gjør seg best i sofaen. Eller?

Publisert Oppdatert

Fotballspill gjør seg best i sofaen. Med venner, øl, potetgull, storskjerm og flere håndkontrollere. Derfor er det med en sunn dose skepsis vi prøver oss på «Pro Evolution Soccer 2011 3D» - tredimensjonal fotball til Nintendos nye håndholdte konsoll 3DS. Holder det mål?

Denne spillanmeldelsen kommer fra vår venn Jon Cato Lorentzenwww.spill.no.

Et problem som alltid har preget håndholdte spill er at de gjerne ender opp som fattigere versjoner av konsollutgavene. Dårligere grafikk, forenklede spillmekanikker og mindre funksjoner.

src="upload/modules/articles/articles/image/original/832435634451127040937500.jpg" alt="" />

Derfor er det hyggelig å se at Konami har klart å bevare den gode «Pro Evolution»-følelsen i sin 3DS-versjon av spillet. Den nye grafikkprosessoren til 3DS gjør at spillet kan skilte med en imponerende god grafikk, og kontrollen - til tross for færre knapper og komboer - sitter bra. 3D-effekten er selvsagt i fokus, og Konami har valgt å vise frem denne via en ny kameravinkel i spillet. Vi ser ikke lenger handlingen fra lufta, i stedet har kameraet blitt flyttet ned på bakken og like bak spilleren.

Dette fungerer utmerket i hovedkonkurrent «FIFA»s be-a-pro-modus, der man styrer en enkeltspiller, fordi man vet hvor man skal posisjonere seg og trenger ikke å bytte fra spiller til spiller. Men det fungerer mindre bra i «PES 2011 3D». Joda, det blir mer innlevelse når pasningene mine sitter, og angrepsspillet er velsmurt, men straks jeg mister ballen blir det verre. Plutselig ser jeg på en midtbanespiller mens motstanderen har rykket forbi forsvaret mitt, og innen kameraet har rukket å flytte seg til en forsvarsspiller slik at jeg har bedre oversikt, har motstanderen scoret.

src="upload/modules/articles/articles/image/original/581861634451127041718750.jpg" alt="" />


Derfor hadde jeg ikke noe annet valg enn å flytte kameraet opp, opp og opp. Og med kameraet i samme posisjon som i vanlige fotballspill, ble opplevelsen straks bedre. Spillmessig er nemlig «PES 2011 3D» svært likt konsollversjonene. Det er litt færre knapper å holde styr på, men de litt forenklede spillmekanikkene ødelegger ikke spillopplevelsen. Pasningsspillet, tempoet og flyten er slik vi kjenner det fra hovedspillet på Playstation 3 og Xbox 360. Modusene vi kjenner fra hovedspillet, som Champions League og den tradisjonelle Master League-modusen er med.

«PES 2011 3D» er en vellykket konvertering av «Pro Evolution Soccer» til håndholdt format. Det må fortsatt finne seg i å stå i skyggen av hovedspillet, og dessverre fungerer ikke det ambisiøse nærkameraet så godt i praksis, men uten håndholdt konkurranse fra «FIFA» i overskuelig fremtid, er dette en solid investering for alle nybakte 3DS-eiere med et snev av fotballinteresse.


7 av 10 konger!

src="upload/modules/articles/articles/image/original/971840634451127042343750.jpg" alt="" />

Utvikler: Konami
Plattform: Nintendo 3DS
Lanseringsdato: 25 mars 2011

Les en mye grundigere anmeldelse av spillet på spill.no!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning