Gratulerer:

Pondus kåret til Årets Ølhund 2012!

Nobels Fredspris, ta deg en bolle!

Publisert Oppdatert

Hvert år hedrer Bryggeri og Drikkevareforeningen en person de mener har om på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester. I år har hederen tilfalt Pondus og Frode Øverli.

Under stor virak ved lanseringen av årets Juleøl på Mathallen i Oslo, ble Årets Ølhund kåret. Av et sterkt heat på hele 19 nominerte, blant annet mange internasjonalt anerkjente ølbloggere, restaurantører, og ikke minst forfatter Anne B Ragde, var det til slutt vår helt og ledestjerne som fikk den store æren.

Juryformann Petter Nome kunne overrekke prisen, og siterte juryens begrunnelse:

Pondus setter norsk ølkultur på kartet - han lar menn får være menn, mannen i gata får lov å være akkurat det, og får nyte sin halvliter. Pondus er et talerør for “folk flest”, langt unna jålete opinionsledere og urbane vestkantsnobber.

Frode viser frem stolt utmerkelsen for årets ølhund 2012 Frode viser frem stolt utmerkelsen for årets ølhund 2012

Frode tok stolt imot prisen og svarte på sedvanlig ydmykt vis at det nok heller var Pondus som fortjente prisen fremfor ham selv:

– Veldig uventet, jeg så ikke denne komme i det hele tatt. Jeg har fått priser for tegneseriene mine, men dette er sinnssykt gøy, en stor ære. Pondus fortjener nok prisen mer enn meg. Han har jo et så godt forhold til øl at han har overtatt en pub!

Vi gratulerer både Frode og Pondus, og har tenkt å feire i kveld med en brus.

Kødda!

Gratulerer så mye!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen