Wikipondus:

Pondus

Publisert Oppdatert

Pondus (Patrick) er hovedpersonen i Frode Øverlis univers. Han er gift med en av Norges mest tolerante kvinner, Beate. Sammen har de barna Kevin (Påsan), Frida (Sneipen) og verdens mest blandete blandingshund Bjarne.

Siden seriens begynnelse har Pondus blitt forandret på mange hold. Han startet som bussjåfør og sofapotet med et religiøst forhold til Arne Scheie, fotball og landslaget. (Kanskje best beskrevet i spesialhistorien fra VM 98)
I løpet av serien har han skiftet jobb fra bussjåfør til pubeier, og fokuset er nå enda mer rettet mot engelsk fotball, særlig Premier League, men også diverse sære lag nedover i Conference-systemet.

Pondus er den karakteren i serien som antakelig er mest opptatt av fotball. Han besitter kunnskaper om sporten som kan skremme grønn hudfarge på enhver autist, og ramser problemfritt opp toppscorere fra bedriftsligaen i Lancashire før krigen, disse massive kunnskapene bruker han til å få fem rette i tipping. I tillegg er han spiss med hoftefeste for det lokale oldboyslaget, og en ivrig bruker av den velkjente tofotstacklingen i knehøyde med knotter.

Til tross for sin noe tidkrevende fritidsinteresse er likevel ikke Pondus en endimensjonal karakter. Han er en dedikert far, selv om han kanskje har visse kortslutninger med hensyn til sin sønns sportsinteresser og musikksmak. Han har sterke meninger om mangt, inkludert sylteagurk på burgeren og sender av og til et skråblikk mot den ekstreme mengden skrotinger som får lov til å gå rundt i samfunnet: Folk med genseren knyttet over skuldrene, golfere, kappgjengere, solbriller til over 200 spenn og alle typer musikk hvor man ikke benytter seg av fuzz-pedal.

Pondus er dermed en ganske eksentrisk karakter, som definitivt mangler noen koblinger. men for oss som er glade i fotball, øl og gode gitar- riff, mangler han de riktige koblingene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning