Pigeon Lake - Tales of a Madman

Østlandets nye håp

Publisert Oppdatert

Pigeon Lake er en relativt nyoppstartet musikalsk kvartett fra Oslo og Hedmark, men har allerede markert seg godt med debut-EP'en og de nærmere 40 konsertene de har rukket å spille. Nå står den første full-lengderen deres for tur.

'Tales of a Madman' er ikke komplisert musikk, men har en overraskende dybde til seg. Bandet høres ut til å kjøre en blanding av det tyske post-metal kollektivet Oceans grandiositet og melankolske melodier, med dryss av Ørkenkjøtt og Stonegard i gryten. Musikken fluktuerer mellom akustisk klimpring og serenade-vokaler til tung og rungende metal. Det brøles også godt fra seg der det trengs, men de rene vokalene får prioritet, og denne balansen passer stilen deres ypperlig.

</p> <p>Gitaristene eksperimenterer med heftige og uventede riff i forskjellige skalaer, i lignende stil til Mikael Åkerfeldt, og drar også jevnlig i gang med noen velsmidde soloer for å fylle hullene. De vakre, doble vokalmelodiene er som et kirsebær på toppen, og samlet gjøres dette til en ganske imponerende og underholdende debut.</p> <p>Pigeon Lake har til gode å utvikle den helt særegne lyden, men viser et stort potensiale til å spille seg videre utover i verden med førsteplaten deres. 'Tales of a Madman' er tungt og spennende nok til å få godkjennende nikk fra kresne metalhoder, men også fengende nok til å hekte folk som vanligvis holder seg unna sjangeren. Hold øyne og ører åpne for disse karene!</p> <h1>7,5 av 10 konger!</h1> <p> <em>'Tales of a Madman' slippes 15. august! Følg <a href="https://www.facebook.com/PigeonLakeMusic?fref=ts">Pigeon Lake på Facebook</a> for å holde dere oppdaterte!</em> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen