Øresus: Inquested – Vulture Valley

Metal-fyrverkeri fra Kongsberg er tilbake med EP

Publisert Oppdatert

Noen husker kanskje en tid tilbake da vi tok for oss en gjeng metal heads fra Kongsberg ved navn Inquested? Hvis ikke skulle vel dette friske opp minnet deres…

Vi ønsker vår gamle metallarbeider Roar Gravdahl velkommen tilbake for en liten gjesteopptreden. Forhåpentligvis kommer det mer fra den kanten utover våren.

Første gang vi kom over denne gjengen var i forbindelse med en konsert på legendariske (og nå nedlagte) Elm Street rock bar. Vi fikk gleden av å kunne skrive anmeldelse av deres debutalbum "The Red Chambers" og har vel gått så langt som å kalle dem for Norges fremste Thrash-band.
Vel, nå er gjengen tilbake med en EP nylig ute på digitale medier. Vi tar oss en lytt og ser om de fremdeles klarer å holde koken oppe.

Førsteinntrykk:

Albumets cover gir et utrykk av død og fordervelse gjennom en god illustrasjon av en grådig gribb. Men hva er dette menneskelignende hodet? Voldemort? Dagfinn Høybråten?
Uansett, kult cover som gir inntrykk av at her har vi tungt stoff i vente!

Bandet 2013:

Vokal / gitar - Vebjørn Flaata Gulli
Gitar / backing-vokal - Eirik Jønnum Grimnes
Trommer - Stian Junge Strand
Bass - Magnus Jønnum Grimnes

Sporene:

Kill The Messenger:
Jeg liker tittelen og regner med at denne bygger på nettopp det helt motsatte av Don’t kill the messenger…
Introen er solid tungt med godt riff og harmonics som jeg liker med Thrash. Skal jeg pirke må det være at overgangen og taktskiftet før vokalen kanskje kommer ørlite for sent inn i låta. Men, jeg digger drivet og tempoet i låta. En skikkelig headbangerlåt!

Burn Slow:
Tittelen lar deg lure for dette er da slettes ikke slow, nei her får de doble trommepedalene kjørt seg!
De innlagte pausene mestres perfekt og Vebjørn kjører seg godt ut i vokalen her. Jeg synes det balanseres fint mellom Powermetal og Thrash og med en perfekt gitarsolo får denne låta full pott i min bok.

Past to Safe Return:
Introen på denne låta er skikkelig grom, herlig tempo og et fantastisk deilig riff! Første gang jeg hørte den syntes jeg ikke dette ble fulgt helt opp gjennom låta, men etter noen gjennomlyttinger så kan jeg si at dette er en skikkeliig rakker av en thrashbombe. Den høres riktig avansert ut og jeg kan tenke meg at den er krevende live, noe jeg svært gjerne vil høre!

Vulture Valley:
Tempoet senkes ørlitt og tyngden øker tilsvarende i tittelsporet, som også knaller til med de samme sterke riffene som de foregående sporene.
Overgangene er sterke og vokalen… vel, la meg si at det er godt gjort å skrike seg så hes uten å hoste!
Fantastisk tempo og driv og en solid avslutning på EP’en.

I bunnen av dalen

Sett i helhet synes jeg Inquested makter å følge opp The Red Chamber riktig så bra. Det eneste som kan trekke litt ned er selve lydbildet, som jeg enkelte ganger føler er litt flatt. Spesielt basspartiene blir litt borte i lydmassene.
Men, at dette er gode låtskrivere innenfor sjangeren og at de mestrer instrumentene sine er hevet over enhver tvil. Jeg står fremdeles ved min tidligere påstand om at dette muligens er Norges fremste Thrash-band for tiden, som fortjener spilletid på viktige scener og medier fremover, for dette er fet musikk som burde ut til de store massene!

8 av 10 Konger

Har du et band som har gitt ut noe musikk du gjerne vil at vi tar en titt på? Send det til oss, da vel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning