Øresus:

Opeth - Pale Communion

Progressiv rock av ypperste klasse!

Publisert Oppdatert

På deres ellevte plate, fortsetter Opeth å sette sitt preg på moderne progressiv rock!

På deres forrige plate, 'Heritage', skiftet Opeth ganske drastisk retning, og la fullstendig fra seg gutturale brøl og blastbeats til fordel for ren, progressiv rock. Bandet hadde lenge lusket i denne retningen, men 'Heritage' ble for plutselig for enkelte å svelge. Platen kom godt ut i vår egen anmeldelse, men store deler av tilhengerbasen reagerte dårlig på beiteskiftet (noe som vi diskuterte så smått i denne artikkelen).

Tre år senere er de tilbake med sin nye ytring 'Pale Communion', og fra første spor er det ganske tydelig at Opeth ikke har noen planer om å stryke haterne medhårs. Hammond-orgelet og de syntetiske strykerne på 'Eternal Rains Will Come', 'River' og avslutteren 'Faith in Others' sier oss at Åkerfeldt og kompani har funnet seg godt til rette i deres eget, lille Canterbury. Men, på andre spor bringer bandet også tilbake mye av dysterheten fra tidligere plater. 'Cusp of Eternity' drar fram litt av grandiositeten fra 'Ghost Reveries', kronet med en Dream Theater-aktig solorunde, mens platens korteste spor 'Goblin' virker som en hyllest til 70-tallets mer avant-garde proggere.

</p> <p>'Pale Communion' kommer til å bli enda en skuffelse for dem som absolutt vil ha tilbake death metalen i Opeth, men for dem som unner seg å sette pris på god musikk, fortjener den absolutt en plass i platehyllen. Bandet er til tider mykere enn de noensinne har vært, men har fremdeles en bråte med musikalske virtuoser som gjør det til å en fryd å høre på. Akustiske gitarer, orgler og koring sitter løst, og er fantastisk implementert i det som fremdeles er en gjenkjennelig lyd av Opeth.</p> <p>Dette er et band som vandrer mellom sjangre med stor stil, og selv om musikken har mistet mye av aggressiviteten, skorter det ikke på den patenterte kreativiteten fra samtlige medlemmer. 'Pale Communion' er en plettfritt utført plate som både hyller progressiv rock gjennom tidene, og bandet selv!</p> <h1>9 av 10 konger!</h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning