Ode til russen

Russefeiring er kanskje ikke vår beste eller lureste tradisjon, men det er fortsatt en tradisjon...

Publisert Oppdatert

Siden Norge gjennom historien har blitt sendt rundt i Skandinavia som en nykomling i fengsel, har vi hatt liten tid til å bygge egne tradisjoner. I stedet har vi rappet litt her og der for å danne den ultimate nasjonalarven. Det vi sitter igjen med er bunad og russ. I ettertid kan det se ut som om vi skøyt oss selv i foten, men la oss gjøre det beste ut av det og hylle russen allikevel!


Vår kjære russ

Etter tretten lange år med skole er tiden endelig her. Tiden hvor det i én hel måned blir oppfattet som sosialt akseptabelt for ungdom å kjøre rundt i gamle varebiler, iført skitne klær mens de lokker til seg småbarn som grådig nasker til seg russekort fra de smittebefengte griselabbene deres. Samtidig blir offentlig blotting, sosialt selvmord og umoralsk flaskeføring oppmuntret for å holde tradisjonen i hevd.


Men hvorfor er det greit?

Russetiden er hellig for oss nordmenn, selv om ritualet har forandret seg litt med årene. Russen løper ikke lenger rundt og roper «Chickelacke, chickelacke» mens de veiver med pinner. I stedet kompenserer de med å drikke lunka øl ut av navlen på uteliggere og bade i kloakkavløp for å få knuter i lua. Med en bakterieflora som får Ganges til å fremstå som kildevann brøyter de seg inn i voksenlivet med ukontrollert drikking, tilfeldig sex og lommeboka til pappa. Ikke umulig står også TVNorge bak som sponsor for å sikre seg de neste to sesongene av Unge Mødre.

Kine_B Kine_B

 

En norsk sjarm?
Uten russ er Norge et relativt anonymt land. For resten av verden vil vi alltid fremstå som avdankede vikinger som må sloss mot isbjørn på vei til butikken. Russen hjelper oss å bryte dette synspunktet. Vi er ikke lenger bare avdankede hedninger, vi er også nasjonen bestående av ukontrollert ungdom med alvorlige alkoholproblemer. Litt som Grønland, bare uten inuitter og fattigdom.


All ære

Derfor hyller vi russetiden gang på gang. De eldre ser tilbake med savn og neste generasjon ser frem mot et eventyr som blir cirka like fett som man har sett for seg. Så til årets russ vil vi bare si:

Skål! Og lykke til med å se hverandre i øynene når mai er over!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning