Obskure gleder: Necromandus

Bandet som målbandt Black Sabbath

Publisert Oppdatert

Necromandus er nok et eksempel på et band som aldri fikk sjansen til å imponere. Gruppen ble dannet i 1970, og jobbet hardt med å skape et navn for seg i Nord-England, gjennom utallige konserter. Bandet prøvde også å gi ut et album, men av økonomiske grunner og mangel på interesse fra plateselskaper, måtte drømmen la vente på seg.

To år senere var det endelig noen som åpnet ørene for dem. Denne "noen" var ingen ringere enn Tony Iommi, som tok bandet under vingen og hadde tro nok på dem til å bli manageren deres. Ikke uventet, åpnet tidligere stengte dører seg for kvartetten. Platekontrakt med Vertigo ble signert, og Necromandus fikk æren av å åpne konsertene på en av Black Sabbaths Englandsturnéer. I 1973 gikk de inn i studio sammen med Iommi, og fikk endelig spilt inn debutplaten 'Orexis of Death'. Men, kort tid etter at platen var ferdig, bestemte gitarist Barry Dunnery seg for å forlate bandet. Plateselskapet fikk kalde føtter, og la debuten deres på hyllen. Dette betydde slutten for bandet.

</p> <p>Gruppen var på såpass god fot med bandet, at Ozzy visstnok tok kontakt med dem etter at han forlot Black Sabbath, og ønsket å rekruttere dem til det nye bandet sitt, 'The Blizzard of Ozz'. Det er usikkert hva som skjedde med disse planene, men vi vet i hvert fall at det står helt andre navn kreditert på det som ble Ozzys debutplate.</p> <p>I 1999, 26 år etter at bandet hadde spilt inn platen sin og blitt oppløst, bestemte Vertigo seg for å endelig slippe 'Orexis of Death', noe som helt sikkert må ha gitt dem en blanding av glede og bitterhet. Vokalisten Bill Branch fikk aldri oppleve det, siden han døde en gang på slutten av 80-tallet. Dennis McCarten og Barry Dunnery fulgte etter i 2004 og 2008. Frank Hall er nå det eneste gjenlevende medlemmet av bandet som ble lovet gull og grønne skoger...</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen