Obskure gleder: Armageddon

Tunge noter fra en lite kjent supergruppe!

Publisert Oppdatert

Det er kanskje å ta hardt i når vi kaller Armageddon for en supergruppe, men for å være en såpass ukjent del av tungrock og heavy metal historien, står det godt kjente folk i kulissene.

Bandet var frontet av selveste Keith Relf, som sikkert er langt bedre kjent for vokalarbeidet sitt i The Yardbirds. Louis Cennamon (bass) og Martin Pugh (gitar) spilte tidligere i blues bandet Steamhammer, mens trommis Bobby Caldwell var med på Captain Beyonds plater (som vi har snakket om tidligere i denne serien), flere av Johnny Winters utgivelser, og var ikke minst mannen som satt bak slagverket på The Allman Brothers sitt fantastiske livesett på Fillmore East!

Så, hvorfor har vi ikke hørt noe særlig om Armageddon før? Det kan ha hatt noe med at prosjektet varte i knappe to år, og kun ga liv til ett eneste studioalbum. Relf hadde hjulpet Steamhammer med det som skulle bli den siste platen deres, og etter bruddet, flyttet nevnte bassist og gitarist til statene for å forme et nytt band sammen med Yardbirds-stjernen. Like etter rekrutterte de Caldwell, og med medlemmenes kontakter høyt oppe i industrien, fikk de kjapt platekontrakt hos det prestisjetunge A&M.

</p> <p>Dette resulterte i det selvtitulerte albumet deres, som kom ut i 1975. De fikk god kritikk og mye radiotid, men spilte sjelden i levende live (kun to konserter i løpet av bandets eksistens!). Plateselskapet hadde heller ingen videre interesse for å promotere dem, og da Relf døde i 1976, gikk de andre medlemmene hver sine veier.</p> <p>Armageddon spilte tung, tung rock med en psykedelisk tvist. Det var få spor av medlemmenes fortid i bluesen, og lente heller mot mer progressiv musikk. På de fem sporene som platen deres bestod av, kunne vi også finne roligere, akustisk drevne sanger ('Silver Tightrope'), og en blanding av sørstatsrock og funk ('Last Stand Before') før det hele ble rundet av med langdrygeren 'Basking in the White of the Midnight Sun'. Platen har blitt gjenutgitt på CD, så det burde ikke være helt å umulig å spore opp et eksemplar. Den er vel verdt pengene, i hvert fall!</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen