Word up:

Nyordene vi garantert kommer til å se i 2014

"Selfie" ble kåret til årets nyord i 2013. Nyordene for 2014 blir ENDA verre!

Publisert Oppdatert

Oxford Dictionaries velger hvert år ut et ”nyord” som tar turen fra folks vokabular og inn i ordlisten. I 2013 falt valget på ”Selfie”, kjærlighetsbarnet til sosiale medier og smarttelefonene. 

Utviklingen stopper derimot aldri, og vi ser for oss at dette vil utvikle seg i 2014. Her kommer noen enda nyere nyord vi tror vil se dagens lys i år.

Gylfie

Gylfie av en smekker smekk

Smekk på pungen er noe så godt som hele befolkningen har, i hvert fall de av oss som bruker bukser. Og har pung. Dessverre er det en del av oss som også får smekk på pungen innimellom, men det er en annen historie.

Siden smekken, også kjent under det fjonge og nymotens navnet gylfen, er så utbredt er det bare et spørsmål om tid før det blir trendy å dele bilder av den. Vips, så er gylfien en realitet. Hvorfor, spør du kanskje? Vi parerer med ”owling”, ”planking” og en haug med andre trender på sosiale medier – hvorfor?!?

Smellfie

Smellfie - kanskje ikke verdens beste idé

Google jobber utrettelig med å gjøre forskjellen mellom Sci-Fi og hverdag så liten som mulig, noe de helt sikkert fortsetter med i år. Vi tipper at de utvikler digitale skrap-og-lukt bilder (seriøst, NOEN må jo snart gjøre det!), noe som bokstavlig talt gir en ny dimensjon til selfien, og smellfie tar selvføgelig Facebook, Twitter, Instagram, Telegram, Milligram og vi vet ikke hva med storm.

Bruksområdene for en smellfie er selvfølgelig like mange som det finnes lukter, og sistnevnte ramses opp som hashtags: ”Besøker Besta på sykehjemmet! #kamfer #kaffe #desinfiserendemiddel #død”.

Denne nyskapningen får også ringvirkninger. Trenden med at unge, søte jenter tar bilde av seg selv mens de sitter på ramma kommer dessverre til å dø ut når smellfies gjør sitt inntog i folks nesebor. I tillegg blir det vanskeligere å ta skrytebilder som pynter på sannheten; mens man før kunne nøye seg med litt kreativ cropping, må man nå både vaske leiligheten og ta seg en dusj først. Det hjelper ikke å se ut som en million dollar hvis man lukter som tre uker gammel fårikål.

Inntoget av smellfies gjør for øvrig at hipsternes forsøk på å innføres barfies - bilder hvor de sitter på bar. Men det blir - uvisst av hvilken grunn kjapt omjustert til bilder der de kaster opp etter å ha drukket for mange White Russians.

Diverse ræl

Superhot shelfie. Sjekk de kurvene!

Media kaster seg på bølgen, og dermed kommer de krampeaktige nyordene: Skrytebilder av bokhylla blir forsøkt omdøpt til shelfies (bookie var visst opptatt), bilder som kun viser overkroppen blir en halfies, bilder av feite kjæledyr blir til Garfields, bilder tatt mens man leter etter baller i krattskauen blir golfies. … elendigheten vil ingen ende ta.

Dråpen som får begeret til å renne over kommer da en norsk avis forsøker å døpe om selfies tatt foran dataskjermen til surfies: Et klokt hode kombinerer dette med smellfies. Og resultatet er katastrofalt.

Enden på visa er at alle er møkka lei av alt som har med sosiale medier, digitale selvportretter og nymotens begreper å gjøre. Folk rømmer fra byen i hopetall, og flytter ut i skauen for å bo uten strøm, innlagt vann og massemedia. Verdensøkonomien bryter sammen, og penger har ikke lenger har noen verdi. Omtrent som Bitcoins.

Dette er vår spådom om 2014. Det kan selvfølgelig hende at ting fortsetter som før. Men vi tviler.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning