Nok nå: Manchester United

Alle fotballinteresserte mennesker har et forhold til United: Enten så hater man dem, eller så elsker man dem...

Publisert Oppdatert

Manchester United er en legendarisk klubb, med legendarisk manager, legendarisk historie og spiller i tillegg vanvittig vakker fotball. Så hvorfor er det så mange som finner dem uspiselige? Her er noen av grunnene:

Kun i medgang
United er medgangssupporternes lag. Det er laget til alle som er middels interesserte i fotball, under middels intelligente, og som bare har et favorittlag når de vinner. Lagets triumfer blir dermed behørig bejublet, mens manglende suksess blir møtt med taus likegyldighet, av en fanskare hvis majoritet gir beng det sekundet de møter reell motbør. For all del: Alle som heier på United er ikke idioter, men alle idioter heier på United.


På fredag
leverte Ferguson på ny en tirade mot FA.
Det samme FA som virker å operere med to sett fotballregler, ett for United og ett for alle andre lag. Det samme FA som oppnevner dommere til Unitedkamper som hverken har klokke eller briller med seg. Laget som ikke har fått en feilaktig straffe imot på 20 år presterer altså å klage på forbundet som gir dem denne fordelen....


Enda verre
er det at det ikke bare er forbundet som virker å være gjennominfiltrert av skapdjevler, det gjelder også i media. Viasat sender gladelig et allerede kvalifisert United i Champions League, fremfor kamper hvor man faktisk har noe å spille for, og det er alltid like "interessant" å høre reportere kommentere favorittlaget sitt. Til tross for denne massive støtten presterer de likevel å boikotte store deler av britisk media, og nekter navngitte journalister adgang på pressekonferanser.


Men det verste,
det aller mest frustrerende med United er at de er så forbanna gode. De kan plukke evneveike tomsekker fra nest øverste hylle og få dem til å fremstå som verdensklassespillere. De kan spille som fulle bavinaer i 85 minutter, men likevel vinne kampene sine. Og dette hører unntakene til: De leverer stort sett angrepsfotball av verdensklasse, og scorer jevnlig mål som er så pene at man må bite seg i hånda for ikke å klappe.


Derfor
er det så forferdelig trist at United er så uspiselige. De er gode nok til å klare seg uten dommerhjelp, de er store og rike nok til ikke å trenge halvdaffe medgangssupportere, og de er respekterte nok til at de ikke trenger å boikotte media. Likevel gjør de alt dette mens de med et syrlig glis innkasserer sølvtøy i kilovis.


Heldigvis
varer ikke dette evig. Ferguson blir ikke yngre og den stakkars personen som skal ta over for ham kommer til å møte et forventningspress av en annen verden. Derfor er det lov å håpe at en sesong, om ikke så altfor lenge, kommer hegemoniet til å ta slutt.
Det kommer til å bli herlig!

Men også litt tomt og trist.... Det er tross alt ikke hver dag man finner et verdig hatobjekt!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning