Godt for øyet - Julespessial:

Nissene over skog og hei

Skal du kun se EN julekalender på TV i år...

Publisert Oppdatert

Kom Blåne, Kom Jente, Kom Gut!

Har vi fått lokket bort alle dumme geiter og lettlurte småunger nå? Da er det bare å sette seg godt til rette. Det er nemlig tid for comeback for en av historiens største norske jule- og komediesuksesser!

Vi hilser også velkommen til en av våre tidligere korrespondenter på filmfronten, Hans Olav. Take it away H-O!

Klassiker
Ti lange lang år er gått siden Espen Eckbo og Kristian Ødegård serverte oss tidenes beste Julekalender-serie med «Nissene på låven». Nå er de og alle vennes deres (Vel, nesten da) endelig tilbake i «Nissene over Skog og Hei.»
Tolv av våre favorittnisser fra 2001 er tilbake sammen med tolv mer eller mindre nye personligheter, klare for å gi oss en heidundrende førjulstid også i 2011.
Velkommen tilbake, vi har savnet dere!Denne sesongen
er ikke nissene begrenset til låvens fire vegger – denne gangen har de hele Nordmarka å boltre seg i! Konseptet i år er en slags parodi på "71 grader Nord". 24 nisser skal i 24 dager (da-ah, det er en julekalender, ikke sant) vandre gjennom skogen med sekken sin. Underveis vil de få oppgaver og sosiale utfordringer. Hver dag stemmes en nisse ut, slik at det til slutt kun står en nisse igjen, som både vinner en million kroner og får dele ut gavene på julaften.


God start
Og hu hei for en start de fikk i går kveld! «Regjerende mester» Bent Leikvoll, i alltid fantastiske Atle Antonsens skikkelse, var like selvsikker i år – men i motsetning til i 2001 fikk han faktisk en start som stod i stil med selvtilliten. Men, Bent er nå en gang Bent, og klarer selvsagt å rote det til for seg selv – uten at vi skal ødelegge det for dere som må ta til takke med reprisen.


Gamle kjente
Av de «gamle kjente» er Tom (Eivind Sander), Steven (Trond Fausa Aurvåg), Kine (Line Verndal), Anne-Gro (Mariann Sjaastad Ottesen), Bodil (Bodil Lahelle), Bent, Rhino (Espen Eckbo), Asbjørn (Espen Eckbo), Sverre (Sverre Horge), Svein (Nikis Theophilakis), Thimoty (Henrik Elvestad) og Synne (Siw-Anita Andersen), samt programleder Olav (Kristian Ødegård) med også i år.


Nye fjes
Under de nye nisseluene finner vi komikere som «Torsdag Kveld fra Nydalen»-vikar Kristine Riis, «Kollektivet»s Kevin Vågenes, som Kevin, svenskens nye humorkonge Björn Gustavson , som Håkan og 2x Espen Eckbo som hans tidligere kjente karakterer Ernst-Øyvind og Andreas. Jaggu kunne jeg ikke skimte Zofies Verden-skaper Norunn Blichfeldt Schjerven under en av luene også.


Kultklassiker
Nissene på låven oppnådde øyeblikkelig både kult- og klassiker-status, og står forstatt den dag i dag som en av TVNorges aller største suksesser. Det er derfor ikke uten grunn at TVNorge har mast på duoen Eckbo/Ødegård hvert eneste år for å få en ny sesong, og i år lot de seg endelig overtale. For undertegnede er dette som å ha julaften hver dag hele adventen, og jeg gleder jeg meg som en unge til hver eneste nye episode.


Konklusjon
Nissene over Skog og hei forsetter på mange måter der Nissen på Låven sluttet, og utfallet av første episode var nesten litt i overkant forutsigbart. Samtidig er det nok sånn fansen ønsker at det skal være – jeg ville i hvert fall ikke ønsket det på noen som helst annen måte.
Dette er en god blanding av det gamle programmet og gode, nye elementer. Dette er derfor alt vi ønsker oss. Det er bare å sette av hver eneste kveld kl. 20.00. For dette, og bare dette, er slik julen skal være.

GOD JUL!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning