Nei til plantesex

Hvorfor får planter lov til å formere seg uten å vise hensyn til andre?

Publisert Oppdatert

Våren er tiden hvor det aller meste levende, etter streng beskjed fra hormonene, prøver å formere seg. Men til tross for hormonenes innvirkning på fornuften greier de fleste i dyreriket å formere seg uten å volde skade på andre. Det er mer enn man kan si om planter.


Vis hensyn
Planter har sex akkurat hvor, hvordan og når de vil. Helt uten hemninger eller begrensninger av noen art.
Det er et merkelig samfunn vi lever i, hvor det bare er de aller mest primitive og unyttige livsformene som kan formere seg fritt uten å ta hensyn til noen. Og ikke nok med at vi blir visuelt eksponert for plantenes parringsritualer, vi får bokstavelig talt kjenne det på kroppen. Planters måte å formere seg på går jo nemlig ut på å spre sitt avlsmateriale med vinden, slik at det havner i håret, på klærne og i luftveiene til uskyldige mennesker. Hadde et menneske prøvd å formere seg på liknende vis, hadde vedkommende i beste fall fått en solid bot.


Mennesker
Det som er så overraskende er at mennesker, som stort sett greier å bli støtt av alt mellom himmel og jord, ikke tar seg nær av å få huden, håret, fjeset, klærne og fingrene dekket av plantenes avlsmateriale. De samme menneskene som dekker til sine barns øyne hvis de skulle se bar hud, alkoholkonsum eller sigarettrøyking, tar seg mystisk nok ikke nær av at luften de puster inn er stappfull av plantesperm.


Likhet for loven
For flere hundre tusen nordmenn er plantenes sexliv til såpass stor sjenanse at de sliter med å komme seg på jobb, avlegge eksamen eller puste. Likevel er en million ubarmhjertige nordmenn i gang med å dyrke roser, legge ny plen, verne om bjørketrær og på andre måter forpeste luften for landets hundretusenvis av allergikere, ved help av ekkel, umoralsk planteonani.


Ubehag
Dermed er konklusjonen soleklar: Hvis planter skal fortsette å formere seg får de lære seg seksualmoral, og slutte å spre sitt ekle avlsmateriale utover uskyldige allergikere. Vi trenger ikke et forbud mot røyking i parker, vi trenger et forbud mot parker. Som innbygger i dette landet har man nemlig rett til å bli vernet mot ethvert ubehag!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen