årskavalkade:

Musikkåret 2011

Publisert Oppdatert

Året er snart omme, og vi ser tilbake på hva som har skjedd i musikkbildet med både glede og vemod.

Det har vært et berikende musikkår for oss på pondus.no. Vi har vasset i plater, både gode og dårlige. Vi har vært på konserter. Vi har latt Metallica og Lou Reed pisse oss i øret (ikke bokstavlig talt, men så godt som...). Vi tar et lite tilbakeblikk på det som har skjedd, både i nyhetsbildet og i platehyllene:


Tidenes øresus!


Mastodon tok velfortjent full pott i anmeldelsen av 'The Hunter'!

Musikkanmeldelsene har holdt et nesten unormalt høyt snitt i år, og blant de beste opplevelsene, finner vi band og artister som Mastodon, som tok full pott med sitt mer popmetal-orienterte mesterverk 'The Hunter', våre landsmenn i Pagan's Mind med sin ganske passende titulerte plate 'Heavenly Ecstacy', og Tom Waits, som med skrangleorkester i ryggen og sin rustne whiskeystemme styrer skuten videre i sin helt egen, surrealistiske musikksjanger.

Dette betyr ikke nødvendigvis at vi lett lar oss imponere, for skuffelser har det også vært. Dette kan Roar skrive under på etter å ha pint seg gjennom makkverket 'Lulu', fra de ellers høyt respekterte Lou Reed og Metallica. Heldigvis har han kunne døyve smerten med blant annet Live Insurgency Tour og Kjellern Rock Festival.


Godt nytt

They're ba-aaack!

Flere av våre gamle helter fant veien sammen igjen, blant andre eksentrikerne i System of a Down og de gamle, melodiske death metal heltene At the Gates. Planer om å spille inn flere plater sammen, er bare basert på rykter foreløpig, men sommerens konserter bør i det minste ha tilbakelagt seg mange tilfredsstilte fans.

Glade som vi ble, så bleknet dette litt i forhold til de gode nyhetene vi fikk på den ellers begivenhetsløse datoen 11.11.11, da Black Sabbath annonserte en gjenforening med den originale besetningen, med både grundig verdensturné og nytt album i sikte! Det går helt greit om dere er litt fuktige i skrittet nå...


Takk og farvel

Gary Moore takket for seg i februar, men kommer ikke til å glemmes...

Vi har også fått vår del av dårlige nyheter, først da et av alle gitaristers største forbilder, Gary Moore, vandret heden etter et hjerteinfarkt. Senere på året måtte vi også ta farvel til blant andre Manowar-trommis Scott Columbus, og tidligere Motörhead-gitarist Michael Burston. De lever videre gjennom musikken, og kommer neppe til å glemmes med det første etter den arven de har etterlatt seg...

Et godt år!
Som vi ser, har dette vært et år med store bølgedaler, men alt i alt har det vært langt flere høydepunkter enn nederlag, så vi sier oss godt fornøyde med musikkåret 2011, og gleder oss til å se og høre hva neste år har å by på!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen