Øresus:

Tony Mills - Over My Dead Body

Overraskende sterkt fra en død mann!

Publisert Oppdatert

Tony Mills har hatt noen kjipe år bak seg. Etter å ha frontet det legendariske TNT gjennom tre plater, satt han halvannen fot i graven, da han i 2010 ganske bokstavlig talt sto opp fra de døde etter å ha segnet om på Gardermoen. En stund senere fikk han fyken i bandet til fordel (eller ulempe, alt etter hvordan man ser på det) for en snarvisitt fra den tidligere vokalisten deres, Tony Harnell. I etterkant har herr Mills brukt tiden på sitt eget soloprosjekt, og ikke uventet mangler ikke denne platen på bitterhet og reflektering over sin egen død og karriere.

Materialet han produserte med LeTekrø og kompani har gått relativt fort og uhørt forbi de fleste, og skapte heller ikke særlig mye oppstyr hos musikkpressen. Forhåpentligvis kan 'Over My Dead Body' skape litt mer blest rundt mannen, for dette fortjener å høres. Platen er dynket i klassisk, nordisk heavy metal, med herlig og uforskammet bruk av synth, koring og falsettstemmer, og minner oss ofte om Pagan's Mind, Queensrÿche og tidlig Dream Theater. Mills og bandet hans har klart å skape et knippe interessante og vanvittig fengende låter, men det er ikke alt som stemmer. Store deler av platen har et tydelig preg av rocke-opera, som vi flatt ut elsker, men det fins et par etternølere som aldri setter seg på hjernebarken.

Musikken er skrevet i samarbeid med gitarist og komponist Henning Ramseth, som noen av dere kanskje kjenner fra det eksentriske Hamar-bandet Ram-Zet, og det låter ganske heftig. Det er godt tonet ned på avant-garde fronten, men mellom sjangerstandardiserte riff og rytmer finner man tydelige spor etter erfarne musikere som elsker å eksperimentere. Med i flokken er også trommis Andreas Nergård, som har begynt å gjøre seg kjent med forskjellige samarbeidsprosjekter innen melodisk rock og metal.

Mills har klart å skape et fengende konseptalbum som balanserer pent mellom klassisk heavy metal og rockeopera, med noen ørsmå innslag av power metal. Det er fremdeles noen svakheter ved platen som gjør at vi ikke faller hodestups for den, men vi kan si at Tony klarer seg bedre på egenhånd enn sammen med TNT, og det burde jo være et kvalitetsstempel!

7 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen