Ti faktiske fakta om AC/DC

Trivia til folket!

Publisert Oppdatert

AC/DC er en av bautaene i Pondus, så det skal nok vanskelig gjøres å stumpe enkelte av våre lesere på denne fronten. Men, vi prøver!

1. Selv om AC/DC offisielt sett er australsk, er flesteparten av medlemmene som har vært med i løpet av karrieren deres født i andre land. De fleste australierene røk rimelig fort ut av oppsetningen i bandets tidlige fase.

2. AC/DC er en forkortelse for "Alternating Current / Direct Current". Brødrene Young så det visstnok skrevet på symaskinen til søsteren deres, og syns tydeligvis det hørtes kult ut. Kanskje vi skal være glad de ikke heter Sewing Machine?

3. På 'Night Prowler', den siste låten på 'Highway to Hell', kan man høre Bon Scott mumle "Shazbot! Nanu nanu!" mot slutten. Dette er hentet fra den amerikanske TV-serien 'Mork & Mindy', hvor Robin Williams spilte et eksentrisk romvesen fra planeten Ork.

4. Før AC/DC rekrutterte ham, spilte Bon Scott i det progressive bandet Fraternity, hvor han sang og spilte blokkfløyte. Jepp, blokkfløyte. Men, han klarte jo tross alt å rocke med sekkepipe i AC/DC, så hvorfor ikke?

5. Før de landet på Brian Johnson, vurderte bandet andre vokalister, som for eksempel Slades Noddy Holder. Ikke godt å si hva AC/DC hadde blitt med den fyren i front...

6. Angus og Malcolms eldre bror, George, produserte bandets første plater, fram til og med live-platen 'If You Want Blood, You've Got It'. Han var med i bandet The Easybeats, som hadde en stor hit med låten 'Friday On My Mind'.

7. I 1981 ble bandet saksøkt av et amerikansk par, fordi de mente sangen 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap' inneholdt telefonnummeret deres, og hadde blitt terrorisert av tulleringere. Strofen "36, 24, 36" refererer til en kvinne med "8-tallskurver", noe som fullførte parets telefonnummer. Saken ble selvsagt henlagt, og paret ble mest sannsynlig ledd ut av rettsalen.

8. 'The Jack' høres kanskje ut som en sang om et slag kortspill, men handler egentlig om kjønnssykdommer. "The jack" er nemlig slang for gonoré, noe som forklarer strofen "She's got the jack, and it hurts"...

9. Bandets første vokalist, Dave Evans, opptrådte sammen med det norske bandet Barbed Wire for et par år siden, og gjorde en runde med gamle AC/DC-slagere rundtom i landet vårt.

10. Tullingene bak Rock and Roll Hall of Fame brukte nesten 20 år på å anerkjenne bandets enorme inntrykk på verden, men i 2003 ble AC/DC endelig meislet inn, og står i dag som et av de få faktiske rockebandene på listen...

Fikk du full pott? Good on ya, mate!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning