Øresus

Stryper - No More Hell to Pay

Gudfryktig hard rock fra junaiten!

Publisert Oppdatert

Jeg skal være ærlig og innrømme at jeg aldri har hørt en eneste Stryper-låt. Det har ingenting å gjøre med dedikasjonen deres til den skjeggete mannen i skyene, jeg har bare aldri funnet veien til dem blant massene av heavy metal band. Kanskje det er på tide å ta en lytt?

'No More Hell to Pay' er bandets andre album på knapt et halvt år, men platen virker ikke å være så preget av hastverket deres som forventet. Dette er erketypisk amerikansk heavy metal, med en sjenert rytmeseksjon som dilter lydig etter rungende gitarmelodier og høyfrekvente vokaler i et middels tempo. Innimellom sklir bandet litt ut i mer energisk power metal territorium med skikkelig bombastisk koring, mens de på andre låter går for mer behersket puddelrock (blant annet med en versjon av Doobie Brothers sin 'Jesus is Just Alright With Me').

Stryper har svært lite nytt å komme med, men selv om mangelen på kreativitet begrenser dem, så serverer de noen utrolig fengende låter som garantert kommer til å bli stadionfavoritter. 'The One' og 'Te Amo' er de sterkeste låtene på albumet, og om resten av platen hadde holdt samme nivå, skulle vi kalt dette et av årets beste utgivelser. Slik er det dessverre ikke, for halvparten av sporene (og vel så det) er øyeblikkelig glemt etter hver eneste avspilling, uansett hvor mange ganger.

Bandet klarer ikke å leve opp til potensialet de viser på de beste låtene, og helhetlig sett er 'No More Hell to Pay' dessverre ikke mer enn en hakket over middelmådig plate. Gamle fans vil kanskje sette pris på den, men 2013 har sett langt bedre utgivelser i sjangeren.

6 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen