Øresus

Ghost - Meliora

Det hjemsøkende tredjealbumet!

Publisert Oppdatert

meliora.jpg Ghost startet karrieren på ganske imponerende vis, og allerede ved deres andre utgivelse ‘Infestissumam’, ble det svenske “presteskapet” nærmest regnet for å være av den ufeilbarlige typen, noe som er en ganske høy og vaglete skulder å sitte på.

I disse dager er de ute med sitt tredje album, som enten kan lande dem pent på beina etter en håndstående trippelskru med lett undersig og sterk motvind, eller la dem kjenne smaken av grus og sine egne tenner. Jeg vet hva jeg ville satt pengene på, og visst pokker hadde jeg rett! ‘Meliora’ er en musikalsk delikatesse!

Platen viker ikke så altfor mye fra de to foregående, men hvorfor tukle med suksess? Om noe, har de forvillet seg enda litt videre inn i rockeopera-territorium, og det kler dem godt. Jeg føler ‘Infestissumam’ var mer umiddelbart fengende, men tredjeplaten deres spriker mer, og byr på større utfordringer som krever flere avspillinger for å virkelig blomstre.

</p> </div>

Ghost er “gladsatanisme” i ordets rette forstand. Med prester i liksminke, dandert med nok omsnudde kors til å få Beelzebub til å rødme, og låttitler som ‘Devil Church’ og ‘Deus In Absentia’ (som betyr noe sånt som “Guds fravær”), er det ikke godt å slå fast om dette prosjektet bare har en god dose tongue-in-cheek humor, men musikken skriker uansett kvalitet og dedikasjon. Og, til forskjell fra det meste annet av blasfemiske orkestre, er Ghost fantastisk oppløftende musikk!

Stemmer messer over vakre gitarmelodier og orgelekspertise som får gamle Yes-fans til å drukne glisende i nostalgi. Bandet tar mye av 60-tallets simplisitet og vekt på vokal, og rører inn både gammel og moderne heavy metal som Queensrÿche og Hell. Ærlig talt er det vanskelig å bestemme akkurat hva Ghost er, for i det ene øyeblikket hører jeg Queen, og i det neste er de Black Sabbath på sitt aller tyngste.

‘Meliora’ er enkelt og greit en plate som alle med smak for instrumentbasert musikk kommer til å finne noe å like i. Den krever som nevnt litt mer investering enn de to foregående platene, men det betaler tilbake dobbelt opp. Ghost er fortsatt blant yppersteprestene innen moderne heavy metal!

9 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning