ØRESUS:

Motörhead - The Wörld Is Yours

Publisert Oppdatert

Motörhead sparker fremdeles fra seg, og har nå levert sitt 21. studioalbum, 'The World is Yours'. Vi ser om de fremdeles har utholdenheten og stålballene i behold til å menge seg med den nye generasjonen!

At medlemmene i Motörhead fremdeles lever, er mirakler som burde få Jesus til å svette i barten. Kilmister har i flere intervjuer spøkt om at det er alkoholen som holder ham i live, og det kan virke som om det ligger en viss sannhet i det. Det er ikke så mange andre som kan leve på en diett stort sett bestående av Jack Daniels og polsk parafinspeed og likevel etter en mannsalder fremdeles være i stand til å kunne harve gjennom låter som 'Killed by Death' og 'Ace of Spades'. Selv med whisky i både blodet og strupen, har Lemmy faktisk etterhvert klart å nå pensjonsalderen, og med det faktumet tør vi ikke å forvente for mye av denne platen.

Oppsetningen:

Lemmy Kilmister - Vokal, bass
Phil Campbell - Gitar
Mikkey Dee - Trommer

Sporene:

1. Born to Lose
2. I Know How To Die
3. Get Back In Line
4. Devils In My Hand
5. Rock'N'Roll Music
6. Waiting For The Snake
7. Brotherhood Of Man
8. Outlaw
9. I Know What You Need
10. Bye Bye Bitch Bye Bye

Noen ganger er det ganske herlig å ta feil, og vi føler for en velfortjent irettesettelse fra eldregenerasjon for å ha undervurdert dem, for Lemmy er langt fra å bytte bassen ut med rullator. Som vanlig oser det av sex, dop og vold i alle låtene, men musikken kan dessverre virke å være like forutsigbar som tekstene ved første lytt. Alle tre medlemmer briljerer som vanlig på instrumentene sine; Campbell lar fingrene sprelle og spyr ut soloer mer hardbarkede enn forsteinede trær, og Dee legger grunnlaget med beinharde punktakter sammen med Kilmisters bass og traktorstemm. Likevel våger de seg ikke langt utenfor de klassiske blues og rockgrensene de har vært med å spenne opp gjennom hele sin karriére. Vi har hørt mye av dette før, både fra dette bandet og andre gamle travere, men å forvente at Motörhead skal innrette seg etter våre ønsker er som å kreve at sylteagurk skal smake godt. Det skjer ikke, uansett hvor hardt vi måtte ønske.

'Repetisjon' er ikke noe man vil assosieres med som artist, og det er vel egentlig bare AC/DC som har kommet seg unna med det med æren i behold. Av og til har det vært vanskelig å skille en Motörhead-plate fra en annen, men vil man egentlig høre dette bandet eksperimentere med ambient eller R´n´B? Lyden deres er umiskjennelig, men det trenger ikke av den grunn å bety at de bare repeterer hitlåtene sine med småvariasjoner her og der.

Joda, spor som 'Rock'n'Roll Music' og 'Bye Bye Bitch Bye Bye' er såpass generiske at de fort går i glemmeboken, men bandet klarer også å vise forfriskende endringer i låter som den dystre og tunge 'Brotherhood of Man' blant andre. Lemmy imiterer her dommedagsprofeter med en enda mer rusten og mørkere stemme enn vi er vant å høre, selv fra ham, og det er vanskelig å ikke riste på seg nakkesleng når Campbell avslutter låten med en western-lignende apokalypsemelodi, overlappet med skrikende soloer som sender gåsehuden i sirkel fra nakken til pungen og tilbake.

At platen avslutter med en de dårligste låtene setter en demper på stemningen, og gjør at vi sitter igjen med en litt misfornøyd mine, men resten av låtene holder et ganske bra kvalitetsnivå som gjør at platen er verdt pengene, med 'Brotherhood of Man' som en absolutt favorittlåt.

Bandet holder koken og kan fremdeles dra på med fartsetapper som 'I Know How To Die' og 'I Know What You Need', men etter 21 album kan vi nok gi opp eventuelle håp et album som skal revolusjonere rocken. Dette er tross alt deres sjanger, og som enhver alfahann må de fra tid til annen vise dominanse over ungløvene. I sin helhet er dette et godt utført album fra de gamle gudene med kun få hvileskjær, og de setter listen høyt for bandene som tråkker i de samme sporene og sikler etter tronen.

7 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen